Πηγή φωτογραφίας: dialogos.com.cy

Έχει οριστεί στις 4 Ιανουαρίου στις 10:30 το πρωί στο Υπουργείο Εσωτερικών, η νέα συνάντηση του Δημάρχου Λεμεσού με τον Νίκο Νουρή, προκειμένου να προγραμματιστούν οι ενέργειες που χρειάζονται για την προώθηση της Β’ Φάσης της σύνδεσης της Λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ με τον παραλιακό δρόμο Λεμεσού.

Ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης δήλωσε στο Κανάλι 6 πως η Τοπική Αρχή προχωρά βάσει της γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα στην έκδοση διατάγματος κατεδάφισης παράνομων υποστατικών σε συγκεκριμένα τεμάχια, πρόσθεσε ωστόσο πως υπάρχουν και άλλα υποστατικά τα οποία δεν εμπίπτουν στην απόφαση του δικαστηρίου, τα οποία θα πρέπει η Πολεοδομία να αντιμετωπίσει, ώστε να προχωρήσει η κατασκευή του δρόμου.

Ο κ. Νικολαϊδης τόνισε πως η 2η φάση του έργου είναι απαραίτητη, διότι η 1η φάση χωρίς την 2η αποτελεί σε κάποιο βαθμό, δώρον άδωρον.

Ως γνωστόν, η εκτέλεση της 2ης φάσης του έργου δεν κατέστη εφικτή μέχρι στιγμής, λόγω του ότι δεν έχει επιτευχθεί η μετακίνηση των υφιστάμενων επαγγελματικών υποστατικών τόσο σε ελληνοκυπριακά, όσο και σε τουρκοκυπριακά τεμάχια που παρεμποδίζουν τη νέα όδευση του δρόμου.

Πρόσφατα, μετά από γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, έχουν δοθεί από τον Υπουργό Εσωτερικών οδηγίες προς το Δήμο, για προώθηση παλαιότερης δικαστικής απόφασης για συγκεκριμένο υποστατικό, σχετικής με το έργο και ο Δήμος προχωρά προς την κατεύθυνση αυτή.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με κατάλογο που δόθηκε παλαιότερα στη βουλή προγραμματίζει την έναρξη των κατασκευαστικών έργων για τη 2η φάση της σύνδεσης της λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ με τον παραλιακό, με κόστος 3,5 εκατομμύρια ευρώ εντός του 2022.

Η 2η φάση προβλέπει την επέκτασή του δρόμου από το σημείο πριν την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου που σταμάτησε η πρώτη φάση μέχρι τα φώτα τροχαίας δίπλα από το εργοστάσιο της ΚΕΟ στην Φραγκλίνου Ρούσβελτ.

Ο δρόμος σύμφωνα με το σχεδιασμό θα μετακινηθεί νοτιότερα, έτσι ώστε να βρίσκεται μεταξύ της εκκλησίας του Αγίου Αντωνίου και της Μαρίνας Λεμεσού.

Η περιοχή από την οποία περνά μέχρι σήμερα ο δρόμος, θα αναδιαμορφωθεί, ώστε να δημιουργηθεί μια νέα, δημόσια πλατεία, μεταξύ της εκκλησίας και του τεμένους, η οποία θα ονομαστεί Πλατεία Ειρήνης.