Η Apple ξεπέρασε τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια στην αποτίμηση της αγοράς, σε ένα ιστορικό ορόσημο για την πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο.

Οι μετοχές της Apple αυξήθηκαν περισσότερο από 1% στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Παρασκευής, στα 191,78 δολάρια, αφού η Citigroup ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής με αξιολόγηση “buy”.

 Οι μετοχές του τεχνολογικού γίγαντα θα πρέπει να κλείσουν στα 190,74 δολάρια ή πάνω από αυτά για να κατοχυρώσουν επίσημα την κεφαλαιοποίηση των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ένα μέτρο αποτίμησης που αθροίζει την τιμή όλων των μετοχών μιας εταιρείας που βρίσκονται σε κυκλοφορία.

Οι μετοχές της Apple έχουν κερδίσει σταθερά φέτος, σημειώνοντας άνοδο άνω του 50% από τις αρχές Ιανουαρίου εν μέσω ενός ράλι για τις τεχνολογικές μεγαλοαξίες, οι οποίες έχουν ανακάμψει από τις περσινές πωλήσεις.

Αν και η Apple άγγιξε για λίγο την αποτίμηση των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στις ενδοσυνεδριακές συναλλαγές στις αρχές του περασμένου έτους, οι μετοχές της εταιρείας δεν έχουν ποτέ επιτύχει αυτή την αποτίμηση σε βάση κλεισίματος, ένα ορόσημο που η εταιρεία φάνηκε έτοιμη να επιτύχει την Παρασκευή.

Η Apple έγινε αρχικά η πρώτη εταιρεία που ξεπέρασε το όριο αποτίμησης των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιανουάριο του 2022, όταν οι τιμές των μετοχών ξεπέρασαν για λίγο τα 182 δολάρια στις ενδοσυνεδριακές συναλλαγές.

Έκτοτε, η Apple έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επαναγορές μετοχών, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότερες μετοχές στην αγορά και απαιτείται υψηλότερη τιμή της μετοχής για να επιτευχθεί η ίδια συνολική αποτίμηση.

Η Apple έχει ανακοινώσει εξαγορές μετοχών ύψους 180 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Μάιο του 2022, μια κίνηση που οι επενδυτές συνήθως επικροτούν επειδή μειώνει τον αριθμό των μετοχών στην αγορά, αυξάνοντας την αξία εκείνων που παραμένουν.

Πηγή: Daily Mail