Από E. coli πέθανε στη Σκωτία, μετά από επιδημία της βακτηριακής λοίμωξης στο Ηνωμένο Βασίλειο που συνδέεται με τυρί. Οι ειδικοί σε θέματα υγεία προειδοποίησαν πριν από λίγες μέρες ότι ορισμένα προϊόντα της σειράς Mrs Kirkham’s ενδέχεται να είναι μολυσμένα και θα πρέπει να ανακληθούν προληπτικά.

Δεν είναι ακόμη σαφές αν ο θάνατος προκλήθηκε από τα τρόφιμα.

Η Mrs Kirkham’s δήλωσε ότι απέσυρε το τυρί της από την αγορά και κάλεσε τους πελάτες να ακολουθήσουν τις επίσημες συμβουλές.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν κοινούς δεσμούς μεταξύ των κρουσμάτων και των ανακληθέντων τυριών. Ο Οργανισμός Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) δήλωσε ότι ένα άτομο από τη Σκωτία με τη μόλυνση έχει πλέον πεθάνει, αλλά δεν έχει παράσχει λεπτομέρειες όπως η ηλικία ή το φύλο του, ή αν είχε άλλες υποκείμενες συνθήκες υγείας. Λέει ότι έχουν αναφερθεί 30 επιβεβαιωμένα κρούσματα E.coli που παράγουν τοξίνη Shiga (STEC) σε όλη την Αγγλία και τη Σκωτία από τα τέλη Ιουλίου. Πρόκειται για άτομα ηλικίας μεταξύ επτά και 81 ετών και ορισμένα χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη.

 

πηγή Ναυτεμπορική