Πράκτορες του FBI ανακάλυψαν έγγραφα με την ένδειξη «άκρως απόρρητο» κατά τη διάρκεια έρευνας στην έπαυλη του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα, μετέδωσαν την Παρασκευή τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, καθώς αξιωματούχοι της δικαιοσύνης ήταν έτοιμοι να δημοσιοποιήσουν το ένταλμα που επέτρεπε την έκτακτη έφοδο στο σπίτι του πρώην προέδρου.

Η Wall Street Journal ανέφερε ότι πράκτορες του FBI αφαίρεσαν 11 σειρές απόρρητων εγγράφων από το σπίτι του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο κατά την επιδρομή, η οποία πυροδότησε πολιτική θύελλα σε μια ήδη διχασμένη χώρα.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι ορισμένα από τα έγγραφα είχαν την ένδειξη «άκρως απόρρητο» και «προορίζονταν να είναι διαθέσιμα μόνο σε ειδικές κυβερνητικές εγκαταστάσεις», προσθέτοντας ότι ένας κατάλογος με τα στοιχεία που αφαιρέθηκαν περιλάμβανε πληροφορίες για τον «Πρόεδρο της Γαλλίας».

Η εφημερίδα ανέφερε ότι ο κατάλογος περιέχεται σε ένα επτασέλιδο έγγραφο που περιλαμβάνει επίσης το ένταλμα για την έρευνα στο πολυτελές κτήμα του Τραμπ στο Παλμ Μπιτς.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε από δικαστή της Φλόριντα να αποσφραγίσει το ένταλμα έρευνας την Παρασκευή, απορρίπτοντας τις αντιρρήσεις του Τραμπ, ο οποίος εξετάζει ακόμη μια υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο το 2024.

Ο 76χρονος Τραμπ δήλωσε ότι δεν θα εμποδίσει τη δημοσιοποίηση του εντάλματος, ενώ διαμαρτυρήθηκε ότι έπεσε θύμα μιας «πρωτοφανούς πολιτικής οπλοποίησης της επιβολής του νόμου» από «ριζοσπάστες αριστερούς Δημοκρατικούς».

Ο Τραμπ και οι δικηγόροι του είχαν στην πραγματικότητα αντίγραφο του εντάλματος έρευνας και της απόδειξης παραλαβής που απαριθμεί τα περιουσιακά στοιχεία που κατασχέθηκαν από τους πράκτορες του FBI εδώ και ημέρες και θα μπορούσαν να είχαν αποκαλύψει το περιεχόμενό του προηγουμένως οι ίδιοι.

Η Wall Street Journal ανέφερε ότι οι πράκτορες του FBI πήραν περίπου 20 κουτιά με αντικείμενα, μεταξύ των οποίων ντοσιέ με φωτογραφίες, ένα χειρόγραφο σημείωμα και την παραχώρηση χάριτος που έκανε ο Τραμπ στον Ρότζερ Στόουν, σύμμαχο του πρώην προέδρου.

Η Washington Post ανέφερε την Πέμπτη επικαλούμενη ανώνυμες πηγές προσκείμενες στην έρευνα ότι διαβαθμισμένα έγγραφα που αφορούν πυρηνικά όπλα ήταν μεταξύ των εγγράφων που αναζητούσαν οι πράκτορες του FBI κατά τη διάρκεια της επιδρομής.

Ο ίδιος ο Τραμπ φάνηκε να αρνείται τον ισχυρισμό, γράφοντας σε ανάρτησή του ότι το «θέμα των πυρηνικών όπλων είναι μια φάρσα» και αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών μπορεί να «φυτεύει πληροφορίες» στο σπίτι του.