Αυξήθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία με την εφαρμογή του test to stay υποστήριξαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις σήμερα στη Βουλή, κάτι με το οποίο διαφώνησε ο Υπουργός Υγείας.

Η συγκεκριμένη αναφορά έγινε από τον πρόεδρο της οργάνωσης των καθηγητών ΟΕΛΜΕΚ Κώστα Χατζησάββα σε σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής στην οποία τέθηκε στο μικροσκόπιο το μέτρο του test to stay στα σχολεία.

Ο κ. Χατζησάββας σημείωσε ότι η οργάνωση έχει δικές της μετρήσεις που αναφέρουν ότι αυξήθηκαν τα κρούσματα και πρόσθεσε ότι ενώ ζητείται και από τους εκπαιδευτικούς να εφαρμόσουν το μέτρο θα πρέπει να εξηγηθεί γιατί υπάρχουν τόσο ψηλά κρούσματα στα σχολεία.

Πρόσθεσε ότι το πρόβλημα δεν θα λυθεί, έστω κι αν γίνει αποδεκτό το Test to Stay, αφού το πολλοί εκπαιδευτικοί νοσούν με κορωνοϊό, λόγω και των πολλών κρουσμάτων.

Την θέση της ΟΕΛΜΕΚ απέρριψε ο Υπουργός Υγείας σημειώνοντας ότι οι μετρήσεις της ομάδας των επιδημιολόγων δείχνουν ότι τα κρούσματα στα σχολεία είναι μειωμένα. Απαντώντας σε ερωτήσεις είπε ότι από τα 6320 test to stay που γίνονται κάθε μέρα, περίπου 63 είναι θετικά.

Σημείωσε ακόμα ότι το μέτρο έχει στόχο η πλειοψηφία των παιδιών να παραμένουν στα σχολεία, παρακολουθώντας δια ζώσης τα μαθήματα τους.