Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε την Κυριακή τις διεθνείς εκκλήσεις για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, χαρακτηρίζοντας τες, ως ασύμβατες με τον κεντρικό αντικειμενικό σκοπό του πολέμου, που εντοπίζεται στην εξάλειψη της Χαμάς.

Ενημερώνοντας την κυβέρνησή του, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι εξήγησε στους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, αλλά και στους ηγέτες άλλων χωρών ότι «δεν μπορείτε από τη μια μεριά να υποστηρίζετε στην εξάλειψη της Χαμάς και από την άλλη μεριά, να πιέζετε εμάς για να τερματίσουμε τον πόλεμο, αποτρέποντας την εξάλειψη της Χαμάς».

Οι ΗΠΑ πρέπει επίσης, να θεωρηθούν υπεύθυνες για τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα είπε ο Μοχάμεντ Σταγιέχ

Στο μεταξύ ο Παλαιστίνιος Πρωθυπουργός Μοχάμαντ Σταγιέχ δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να θεωρηθούν επίσης, υπεύθυνες για τις επιθέσεις του Ισραήλ στην Γάζα, αλλά και για τις απώλειες των Παλαιστινίων σε ανθρώπινες ζωές.

Ο Σταγιέχ μίλησε στη διάσκεψη του Φόρουμ της Ντόχας, που πραγματοποιείται στο Κατάρ.

Μία ολόκληρη γενιά αντιμέτωπη με κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης, λέει ο Πρωθυπουργός του Κατάρ

Εξάλλου ο Πρωθυπουργός του Κατάρ Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι δήλωσε σήμερα ότι μία ολόκληρη γενιά στη Μέση Ανατολή βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ριζοσπαστικοποίησης της, εξαιτίας του πολέμου στη Γάζα.

Ο Σεΐχης Μοχάμεντ μιλούσε επίσης στη διάσκεψη του Φόρουμ της Ντόχας, που πραγματοποιείται στο Κατάρ.

Πηγή: ΚΥΠΕ