Η Βουλή απέρριψε εκ νέου νομοσχέδιο για τη θεσμοθέτηση τουριστικών κατασκηνώσεων πολυτελείας τύπου «glamping», παρά τις αλλαγές που πρότεινε η Κυβέρνηση και τις τροπολογίες που υποβλήθηκαν από Βουλευτές με στόχο κυρίως την προστασία του περιβάλλοντος. Το νομοσχέδιο απορρίφθηκε με 27 ψήφους κατά και 21 υπέρ.

Παράλληλα, απορρίφθηκε πρόταση νόμου του Βουλευτή του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου για τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου για τη λειτουργία επισκέψιμων αγροκτημάτων, παρά τις 50 τροπολογίες που κατατέθηκαν από Βουλευτές. Υπέρ ψήφισαν 23 Βουλευτές και κατά 26.

Ωστόσο, ψηφίστηκε σχετική πρόταση νόμου από το ΑΚΕΛ για την τροποποίηση του νόμου περί Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον από Ορισμένα Έργα, ώστε να περιληφθούν οι κατασκηνώσεις πολυτελείας τύπου «glamping» στα έργα του Πρώτου Παραρτήματος της βασικής νομοθεσίας, που απαιτούν Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον. Υπέρ ψήφισαν 27 Βουλευτές και κατά 17.

Με αυτό τον νόμο καταργείται η εξουσία του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος να τροποποιεί τα παραρτήματα του βασικού νόμου με διάταγμα που δημοσιεύεται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ