Διεξάγεται απόψε, στις 22:00 ώρα Κύπρου, στο Μάλμε της Σουηδίας ο Τελικός του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Γιουροβίζιον, ο οποίος θα μεταδίδεται ζωντανά από το ΡΙΚ1, το RIKSAT, το ΡΙΚHD, το Τρίτο Πρόγραμμα Ραδιοφώνου και την ιστοσελίδα του ΡΙΚ.

Στον αποψινό τελικό διαγωνίζονται τόσο η Κύπρος όσο και η Ελλάδα. Η εκπρόσωπος της Κύπρου, Silia Kapsis, θα εμφανιστεί στην 20ή θέση με το τραγούδι ”Liar”, ενώ η εκπρόσωπος της Ελλάδας, Μαρίνα Σάττι, θα εμφανιστεί στη 12η θέση με το τραγούδι “Zari”.

Σημειώνεται ότι στον τελικό θα συμμετάσχουν οι 19 χώρες, που προκρίθηκαν από τους δύο ημιτελικούς, οι Big Five (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία), καθώς και η Σουηδία, που διοργανώνει φέτος τον διαγωνισμό.

Αναλυτικά, οι 25 χώρες που θα εμφανιστούν απόψε είναι οι Σουηδία, Ουκρανία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ισραήλ, Λιθουανία, Ισπανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Λετονία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Ιταλία, Σερβία, Φινλανδία, Πορτογαλία, Αρμενία, Κύπρος, Ελβετία, Σλοβενία, Κροατία, Γεωργία, Γαλλία και Αυστρία. 

 

πηγή ΚΥΠΕ