Το Δεκέμβριο του 2023 αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία η Α’ φάση του υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Σαϊττά, βάσει των χρονοδιαγραμμάτων που ισχύουν αυτή τη στιγμή, όπως ενημερώθηκε από τα Δημόσια Έργα σήμερα το  Κανάλι 6.

Ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, δήλωσε τον περασμένο Απρίλιο ότι πριν να παραδοθεί η Α’ Φάση, θα προκηρυχθεί η Β’ φάση του έργου, με στόχο τα κατασκευαστικά της έργα, να αρχίσουν το 2024.

Επίσπευση και προώθηση των επόμενων φάσεων, ζητούν οι Κοινότητες που θα εξυπηρετεί

Ο Κοινοταρχης Πελεντρίου Νικόλας Πατσιάουρος δήλωσε στο Κανάλι 6, πως ενώ το έργο είναι τεράστιας σημασίας για τις κοινότητες, οι εργασίες εξελίσσονται αργά και πως πρέπει να επισπευθούν και ταυτόχρονα να ωριμάσουν και οι επόμενες φάσεις του.

Τα συμβόλαια για το έργο υπογράφηκαν στις 5 Ιουνίου του 2020, με την εργολήπτρια εταιρεία «CYFIELD CONSTRUCTION και προνοούσαν αρχικά  διάρκεια εκτέλεσης 30 μήνες και κόστος 26 εκατομμύρια 126 χιλιάδες ευρώ + ΦΠΑ.  Η πρώτη αυτή Φάση αφορά το τμήμα Πολεμίδια – Παλώδια, μήκους 3,6 χλμ, από το Αθλητικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού μέχρι την πρόσβαση προς την Κοινότητα Παλώδιας και αποτελεί συνέχεια της Λεωφόρου Γιάννου Κρανιδιώτη.

Ο αυτοκινητόδρομος θα είναι τεσσάρων λωρίδων κυκλοφορίας με κεντρική διαχωριστική νησίδα.   Το έργο διαλαμβάνει,  δευτερεύον οδικό δίκτυο συνολικού μήκους 7 χλμ. ανισόπεδο κόμβο στην περιοχή των Εκπαιδευτηρίων στην Παλώδια, τέσσερις συνολικά κυκλικούς κόμβους, μία υπέργεια διάβαση και μία υπόγεια διάβαση.