Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν, το πρωί της Δευτέρας, κάτοικοι των κοινοτήτων Μονής, Μοναγρουλλίου, Πύργου και Ασγάτας, αξιώνοντας απομάκρυνση των εργοστασίων ασφάλτου που λειτουργούν στην περιοχή τους, κάνοντας λόγο για σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους.

Οι διαμαρτυρόμενοι κρατώντας πανό με διάφορα συνθήματα όπως «Έξω τα ασφαλτικά. Καθαρό περιβάλλον», συγκεντρώθηκαν το πρωί στην είσοδο του δημοτικού σχολείου Αγίων Αναργύρων Μονής – Μοναγρουλλίου, και έκλεισαν συμβολικά για μερικά λεπτά τον δρόμο.

Σε ομιλίες τους, οι κοινοτάρχες των τεσσάρων κοινοτήτων ανέφεραν πως οι κάτοικοι έχουν αγανακτήσει από τη λειτουργία των δυο εργοστασίων ασφάλτου στην περιοχή, κάνοντας λόγο για έντονες και αποπνικτικές οσμές, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες, που προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα, δυσφορία και δύσπνοια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σημείωσαν ακόμη ότι, ενώ υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες από το 2019 για το ένα εργοστάσιο, στην πορεία λειτούργησε και το δεύτερο, ενώ και τα δυο μαζί εργάζονται από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι αργά το βράδυ.

   

Επέκριναν, παράλληλα, τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους για αναβλητικότητα στη λήψη αποφάσεων, προς επίλυση του προβλήματος.

Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, αν δεν επιλυθεί το πρόβλημα τους, η επόμενη εκδήλωση διαμαρτυρίας τους θα γίνει μπροστά από τα εργοστάσια και δεν θα επιτρέψουν την λειτουργία τους.