Τραγωδία χωρίς τέλος βιώνει ο Λίβανος, μετά την καταστροφική έκρηξη που σάρωσε τη Βηρυτό το απόγευμα της περασμένης Τρίτης.

Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο στα χαλάσματα, αναζητώντας ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα ερείπια που άφησαν πίσω τους οι δύο εκρήξεις στο λιμάνι της πόλης.

Ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 135 και συνεχώς αυξάνεται, ενώ οι τραυματίες φτάνουν τις 5.000.

Σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων από το επίκεντρο της καταστροφής, όλα τα κτήρια υπέστησαν ζημιές. Υπολογίζεται πως μέχρι και 300.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι, αφού σχεδόν το 50% της πόλης έχει καταστραφεί ή έχει υποστεί ζημιές.

Η λιβανική κυβέρνηση κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για δύο εβδομάδες, την πόλη της Βηρυτού.

«Χέρι βοηθείας» στον δοκιμαζόμενο Λίβανο

Ένα μεγάλο κύμα βοήθειας από όλο σχεδόν τον κόσμο κατευθύνεται προς τον Λίβανο, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες και την ανθρωπιστική καταστροφή. Η Κύπρος ανταποκρίθηκε στην έκκληση για βοήθεια, έχοντας στείλει σωστικά συνεργεία με ανιχνευτικούς σκύλους.

Σήμερα θα αποσταλούν φαρμακευτική βοήθεια και ιατρικός εξοπλισμός, καθώς και ποσότητες από αλουμίνιο και γυαλί, που ζητήθηκαν.

Την ίδια ώρα, επαναπατρίζονται Κύπριοι υπήκοοι με ειδικές ναυλωμένες πτήσεις. Επιστρέφουν στην Κύπρο σήμερα και τρεις Κύπριοι τραυματίες.