Σε συνεδρία του Επαρχιακού Συμβουλίου Διαχείρισης Απορριμμάτων, που έχει οριστεί την ερχόμενη Τετάρτη 3 Μαρτίου, αναμένεται να ληφθεί απόφαση για ανάθεση, με διαδικασία προσφορών με συνοπτικές διαδικασίες, της εκτέλεσης χωματουργικών εργασιών στο Βατί, προκειμένου να λυθεί προσωρινά το πρόβλημα με τις φωτιές και τις αναθυμιάσεις στον πρώην σκυβαλότοπο, μέχρι την αποκατάστασή του, όπως ανέφερε στο Κανάλι 6 ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Δώρος Αντωνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού μας, τα έγγραφα για τις προσφορές έχουν ετοιμαστεί από την υπηρεσία του Συμβουλίου και ο στόχος είναι η διαδικασία να προχωρήσει με συνοπτικές διαδικασίες, εφόσον το επιτρέψει το κόστος του έργου.

Στην περίπτωση που ακολουθηθούν οι συνοπτικές διαδικασίες, εκτιμάται ότι σε δύο μήνες από την προκήρυξη των προσφορών, θα μπορέσει ο εργολάβος, στον οποίο θα ανατεθεί το έργο, να το εκτελέσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι έντονες διαμαρτυρίες πολιτών για τις αναθυμιάσεις από φωτιές που μαίνονται κάτω από τους σωρούς των σκυβάλων στο Βατί, κυρίως στην περιοχή του Ύψωνα αλλά και σε άλλες περιοχές της ευρύτερης Λεμεσού (αναλόγως της κατεύθυνσης των ανέμων), ξεκίνησαν από πέρσι τον Απρίλιο.


Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων είχε ενημερώσει παλαιότερα το Συμβούλιο Διαχείρισης απορριμμάτων ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2021 θα προκηρυχθεί η προσφορά για την αποκατάσταση του πρώην σκυβαλότοπου στο Βατί και οι εργασίες αναμενόταν να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ωστόσο, λόγω και της πανδημιάς υπάρχει καθυστέρηση στις διαδικασίες και η προκήρυξη των προσφορών μετατίθεται το 2ο εξάμηνο της φετινής χρονιάς.

Χάρης Παναγιώτου