Την απόφαση να δοθεί στην οικογένεια του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου μέρος του πορίσματος, που ετοίμασαν οι ανεξάρτητοι ανακριτές, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος παρέθεσε εκτάκτως συνέντευξη Τύπου, ύστερα από την απόφαση του δικηγόρου και της οικογένειας του Θανάση να μην προσέλθουν στη Νομική Υπηρεσία, όπου είχαν προσκληθεί, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία της υπόθεσης.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας ενημέρωσε πως έχει αποφασισθεί να δοθεί στην οικογένεια μέρος της έκθεσης, που ετοίμασαν οι ανεξάρτητοι ανακριτές, ενώ σχετικά με την ουσία της υπόθεσης σημείωσε ότι έχοντας μελετήσει την έκθεση, στη βάση των ευρημάτων των ποινικών ανακριτών, κρίθηκε πως αυτή θα πρέπει να αποσταλεί στην Αστυνομία, ώστε να διεξαχθούν περαιτέρω έρευνες.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Σαββίδης θα προταθεί στην Αστυνομία όπως ο ένας εκ των δύο ποινικών ανακριτών, Αντώνης Αλεξόπουλος, συνδράμει τις έρευνες των Αρχών, για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 26χρονου εθνοφρουρού, ενώ σημείωσε ότι εκτός ερευνών τίθεται ο ποινικός ανακριτής Σάββας Μάτσας, κάνοντας λόγο για «μη τήρησης της εμπιστευτικότητας» γύρω από το περιεχόμενο του πορίσματος.

Σε σχέση με τον κ. Μάτσα, ο κ. Σαββίδης ανέφερε ότι οι ενέργειες του «δεν μας επιτρέπουν να προτείνουμε και σε αυτόν», για να σημειώσει πως «στις έρευνες θα προτείνουμε όπως συνδράμει ο κ. Αλεξόπουλος».

Εξάλλου, ανέφερε ότι η απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας για ποινική δίωξη ατόμων «δεν θα ληφθεί τώρα», αλλά μετά από την ολοκλήρωση των ερευνών της Αστυνομίας.

Στο μεταξύ, ο κ. Σαββίδης είπε πως στην οικογένεια θα δοθούν αυτούσια και τα 33 παραρτήματα που συνοδεύουν την έκθεση, ενώ δεν θα δοθούν οι 15 από τις 16 καταθέσεις και η περίληψη των οποίων περιλαμβάνεται, αφού διαγραφούν τα ονόματα για διαφύλαξη περαιτέρω έρευνας.

Διαβεβαίωσε, επίσης, πως θα ζητήσει από τον Αρχηγό της Αστυνομίας να τεθούν οι έρευνες σε προτεραιότητα, λόγω του χρόνου που έχει παρέλθει.