Συνέρχεται σήμερα το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, σε μια συνεδρία κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για σημαντικές χαλαρώσεις, όπως η κυκλοφορία μέχρι τις 23:00 και το άνοιγμα της εστίασης.

Τις αποφάσεις που θα ληφθούν αναμένεται να ανακοινώσει ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού, στο Προεδρικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι προτάσεις που φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» είναι αυτές που έχουν να κάνουν με την κυκλοφορία, η οποία θα επιτρέπεται πλέον μέχρι τις 11 το βράδυ, το άνοιγμα χώρων εστίασης και καφετεριών, καθώς και την επιστροφή των μαθητών των Γυμνασίων στις τάξεις τους.

Οι νέες χαλαρώσεις αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από τις 16 Μαρτίου.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αριθμός των μηνυμάτων sms που δικαιούνται να αποστείλουν για έγκριση διακίνησης οι πολίτες παραμένουν δύο και δεν αναμένεται να αρθούν πριν από το τέλος Μαρτίου.

Σε σχέση με τις συναθροίσεις σε σπίτια, το επικρατέστερο σενάριο είναι όπως από τις 16 Μαρτίου να επιτραπούν οι συναθροίσεις μέχρι τα δέκα άτομα.