Ο Υπουργός Υγείας αναμένεται να υποβάλει προτάσεις ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη για τη διαχείριση της πανδημίας  σε σχέση με τη νέα ακαδημαϊκή χρόνια, τα υφιστάμενα μέτρα η ισχύ των οποίων λήγει την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου και για το θέμα της τρίτης δόσης του εμβολίου.

Η Κυβέρνηση θα βρεθεί ενώπιον διλήμματος, εάν μέχρι την Πέμπτη δεν αποφανθεί ο ΕΜΑ για τη Τρίτη δόση, αφού  Κομισιόν προειδοποίησε πως χώρες της ΕΕ, οι οποίες αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν ενισχυτικές δόσεις εμβολίων μπορεί να αντιμετωπίσουν αυξημένους νομικούς κινδύνους επειδή δεν έχει γίνει ακόμη σύσταση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Η εισηγήσεις που θα οδηγηθούν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, θα ετοιμαστούν αύριο Τρίτη σε συνεδρία  υπηρεσιακών του Υπουργείου Υγείας, στην παρουσία δύο μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.

Ο υπουργός Υγείας, θα έχει επικοινωνία και με την αρμόδια Επίτροπο Στέλλα Κυριακίδου, προκειμένου να υπάρξει συνενόηση επί του θέματος.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα κι εκφράζεται η ελπίδα πως μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, θα θωρακιστεί πάνω από το 80% του ενήλικου πληθυσμού κάτι που, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, θα βοηθήσει στην ανοσία του πληθυσμού.