Συνέρχεται σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο αναμένεται να λάβει αποφάσεις αναφορικά με το θέμα της φορολογίας στα καύσιμα και της επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως ανέφερε χθες σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός τάχθηκε υπέρ των στοχευμένων μέτρων, έχοντας στο επίκεντρο τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι τα μέτρα στήριξης έχουν προσωρινό χαρακτήρα. Όσον αφορά τις τιμές των καυσίμων σημείωσε ότι έχουν υποχωρήσει πολύ πιο κατά από τις τιμές που ίσχυαν το Μάρτιο του 2022, προσθέτοντας ότι δικαιολογείται να μην συνεχίσει η Κυβέρνηση με τα μέτρα που λήφθηκαν για μείωση της φορολογίας των καυσίμων.

Ο ΥΠΟΙΚ σημείωσε ωστόσο ότι «πάγια πολιτική της Κυβέρνησης είναι η στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και αυτό το γεγονός θα σταθμιστεί στη συζήτηση κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη».

Όσον αφορά την επιχορήγηση του ηλεκτρικού ρεύματος ανέφερε ότι η απόφαση της Κυβέρνησης θα λάβει υπόψη το πώς θα επηρεαστούν οι ευάλωτες ομάδες, προσθέτοντας ότι πάγια πολιτική της Κυβέρνησης είναι τα μέτρα να είναι στοχευμένα.

Επισημαίνοντας πως εξελίξεις που επηρεάζουν το σύνολο του πληθυσμού, όπως η πανδημία του COVID-19, δικαιολογούσε την εξέταση οριζόντιων μέτρων, ο ΥΠΟΙΚ υπογράμμισε ωστόσο ότι «σήμερα οι εξελίξεις είναι τελείως διαφορετικές και στα πλαίσια της πολιτικής που ακολουθούμε για ευνόητους λόγους που νομίζω δεν χρειάζεται πλέον να εξηγηθούν, μία αυστηρή δημοσιονομική πολιτική και μία δημοσιονομική πειθαρχία, πρέπει τα μέτρα να είναι ακριβώς στοχευμένα σε εκείνους που τα χρειάζονται και όταν τα χρειάζονται».