Με ανακοίνωσή τους, οι γαλαζοκίτρινοι επιτίθενται στον ΠΑΣΠ και στον Σπύρο Νεοφυτίδη, τονίζοντας πως οι δημόσιες τοποθετήσεις του πρόεδρου της ομάδας, Πρόδρομου Πετρίδη, δεν έγιναν κατανοητές και ότι η γενική στάση του συνδέσμου των ποδοσφαιριστών «δεν είναι μια στάση που παραπέμπει σε κλίμα συγκατάβασης».

Αναλυτικά:

«Προφανώς από πλευράς του εκτελεστικού προέδρου του ΠΑΣΠ, για ακόμα μια φορά δεν έγιναν κατανοητές, δημόσιες θέσεις από πλευράς της ομάδας μας. Οι δηλώσεις του προέδρου της εταιρείας ΑΠΟΕΛ είναι ξεκάθαρες. Δεν υπάρχει καμία οδηγία από πλευράς FIFA αν προκύπτει θέμα διαπραγμάτευσης, μεταξύ ομάδας και υπαλλήλων της (club and employees), να εκπροσωπείται ο παίκτης από τον ΠΑΣΠ ή να διαμεσολαβεί στην διαπραγμάτευση εκπρόσωπος του συνδικαλιστικού οργάνου των ποδοσφαιριστών.

Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι η γενική στάση του ΠΑΣΠ σε όλη αυτή την διάρκεια της κρίσης που μαστίζει το ποδόσφαιρο και που πολύ πιθανόν να οδηγήσει ιστορικές ομάδες ακόμα και σε κλείσιμο, δεν είναι μια στάση που να παραπέμπει σε κλίμα συγκατάβασης και κατανόησης του σημαντικού οικονομικού προβλήματος που έχουν να αντιμετωπίσουν πλέον επί καθημερινής βάσης οι ομάδες μας.

Εμείς ως ΑΠΟΕΛ είχαμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε άμεση επαφή με τους ποδοσφαιριστές μας και θα τους ενημερώνουμε λεπτομερώς για όλα όσα συμβαίνουν και που, δυστυχώς, λόγω της πανδημίας έχουν διακόψει κάθε αγωνιστική ποδοσφαιρική δραστηριότητα στην Κύπρο».