Για να κτίσεις πρέπει πρώτα να καταστρέψεις γι αυτό αποδέχομαι τον τίτλο του Δημάρχου της καταστροφής, απάντησε το βράδυ της Παρασκευής ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, σε διαμαρτυρόμενους από τα συνεχιζόμενα έργα ανάπλασης της οδού Μισιαούλη και Καβάζογλου.
 
Με πανό που ανέγραφαν «Νικολαΐδης – ο Δήμαρχος της καταστροφής» και «Δήμαρχε κοπιάστε στη διαλυμένη Μισιαούλη και Καβάζογλου για εγκαίνια», επηρεαζόμενοι από την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου, συγκεντρώθηκαν στο χώρο των εγκαινίων γειτονικών έργων, που τελέστηκαν  από τον Υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Νουρή.
 
Ο Υπουργός συνομίλησε για λίγο μαζί τους και όπως επεσήμανε και ο ίδιος, θα πρέπει να αλλάξουν οι διαδικασίες των προσφορών των έργων, που παραμένουν αναχρονιστικές, ενώ ευχήθηκε ότι με την ολοκλήρωση των έργων, θα ξημερώσει μια καλύτερη μέρα για τους επηρεαζόμενους.
 
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λεμεσού, στο περιθώριο ομιλίας του και απευθυνόμενος προς τους διαμαρτυρόμενους, τους ευχαρίστησε για τον τίτλο του «Δημάρχου της καταστροφής», το οποίο αποδέχεται, όπως είπε.
 
«Πράγματι, είμαι ο Δήμαρχος της καταστροφής γιατί ανέλαβα τη δημαρχεία για να καταστρέψω παλιές νοοτροπίες, να καταστρέψω κατεστημένα, να καταστρέψω αδιαφάνειες, να καταστρέψω την έλλειψη χρηστής διοίκησης και να κτίσω καινούργια», ανέφερε
 
Για να κτίσεις, συνέχισε, πρέπει να καταστρέψεις, γι αυτό «είμαι λοιπόν ο Δήμαρχος της καταστροφής».
 
Διαβεβαίωσε δε ότι το έργο ανάπλασης της Μισιαούλη και Καβάζογλου θα παραδοθεί πριν το τέλος Οκτωβρίου 2021 και κάλεσε όλους να κάνουν ακόμη λίγη υπομονή.
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε εξάλλου αμέσως μετά, ο Δήμος Λεμεσού υπενθυμίζει ότι μετά τον τερματισμό του συμβολαίου με τον αρχικό εργολάβο του έργου, προχώρησε άμεσα στην επαναπροκήρυξη προσφορών για τις εργασίες ολοκλήρωσης του έργου και οι εργασίες άρχισαν ξανά τον Ιανουάριο του 2020, με συμβατικό χρόνο αποπεράτωσης του έργου τις 30 Ιουνίου 2021.
 
Σημειώνεται, ωστόσο, πως λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν στη λειτουργία εργοταξίων εξαιτίας της πανδημίας, η Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων αποφάσισε να δώσει δικαίωμα παράτασης σε όλα τα συμβόλαια δημοσίων έργων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
 
«Υπολογίζοντας τις δικαιολογημένες παρατάσεις που ζήτησε ο Εργολάβος του έργου της ανάπλασης της Μισιαούλη – Καβάζογλου, αναμένεται ο δρόμος να δοθεί στην κυκλοφορία πριν το τέλος Οκτωβρίου 2021», προστίθεται και δίνεται η διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Λεμεσού θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα αυτό.
 
Επιπρόσθετα, ο Δήμος Λεμεσού τονίζει ότι η όλη διαδικασία για το έργο αυτό, από την αρχή μέχρι σήμερα, έγινε με απόλυτη διαφάνεια και ενημέρωση του κοινού, έγιναν δεκάδες διαβουλεύσεις, συναντήσεις και επαφές με τους ενδιαφερομένους τόσο από το Δήμαρχο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και από τις Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.
 
«Στόχος ήταν πάντα να εξευρεθούν οι καλύτερες δυνατόν λύσεις για ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο όταν τελειώσει θα αναβαθμίσει ριζικά την περιοχή και θα έχουν όφελος και οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι», προστίθεται.
 
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεχίσουν τις προσπάθειες τους για την εξυπηρέτηση του δημόσιου καλού και καμιάς άλλης σκοπιμότητας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ