Προσφορές για την Κατασκευή του αποχετευτικού συστήματος λυμάτων σε Κυβερνητικούς Οικισμούς και Οικισμούς Αυτοστέγασης στη Λεμεσό, με δαπάνη 11 εκατομμύρια ευρώ, προκήρυξε προχθές, το
Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας.

Το έργο αφορά στην κατασκευή του αποχετευτικού συστήματος λυμάτων στους Οικισμούς Μουτταγιάκας, Πάνω Πολεμιδιών, Κάτω Πολεμιδιών, Αγίας Φύλας, Αγίου Ιωάννη, Αγίου Σπυρίδωνα και Ομονοίας στη Λεμεσό.

Οι προσφορές από τους ενδιαφερόμενους κατασκευαστικούς οίκους θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι οπότε και θα αποσφραγιστουν για σκοπούς αξιολόγησης και κατακύρωσης.

Η διάρκεια εκτέλεσης των έργων που προβλέπεται στο συβόλαιο, είναι 30 μήνες.

Να σημειωθεί πως η κατασκευή αποχετευτικών συστημάτων στους συγκεριμένους προσφυγικούς οικισμούς εκκρεμεί εδώ και χρόνια και το ΣΑΛΑ θα προχωρήσει στην κατασκευή τους για λογαριασμό του κράτους.

Το κόστος για τους Οικισμούς που βρίσκονται σε δημαρχούμενες περιοχές θα καταβάλει το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως ενώ το κόστος για τους Οικισμούς που βρίσκονται σε κοινότητες (Πάνω Πολεμίδια και Μουταγιάκα) θα το καταβάλει το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων.

Ο Διευθυντής του ΣΑΛΑ Γιαννης Τσουλόφτας ερωτηθείς σχετικά από το Κανάλι 6, εξεφρασε την εκτίμηση πως αν όλα πάνε καλά τα έργα θα ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Ο Γιάννης Τσουλόφτας ανήγγειλε πως όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή και λειτουργία του αποχετευτικού δικτύου στους δημόσιους δρόμους των οικισμών, θα ακολουθήσει η κατασκευή των οικιακών συνδέσεων, την οποία επίσης έχει αναλάβει το ΣΑΛΑ.

Για την κατασκευή των οικιακών συνδέσεων το ΣΑΛΑ θα προκηρύξει προσεχώς νέο Διαγωνισμό.

Το κόστος για την κατασκευή τους αναμένεται να ανέλθει γύρω στα πέντε εκατομμύρια Ευρώ περίπου.