Την ελπίδα ότι τα ραντεβού για προγραμματισμένα χειρουργεία, που αυτή τη στιγμή απαγορεύονται σε όλα τα νοσοκομεία, θα επιτρέπονται από τη μεθεπόμενη εβδομάδα, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, μιλώντας στον σταθμό μας.

Ανέφερε, επίσης, ότι το οριστικό πλάνο του ΟΚΥπΥ για τη διαχείριση των δημόσιων νοσηλευτηρίων θα οριστικοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη και πρόθεση είναι να υπάρχουν τουλάχιστον δύο νοσοκομεία, της Λεμεσού και της Λευκωσίας, που να λειτουργούν ως μεικτά νοσοκομεία.

«Να υπάρχουν δηλαδή και θάλαμοι για κορωνοϊό, αλλά και καθαροί θάλαμοι, όπως τους ονομάζουν, ενώ τα υπόλοιπα νοσοκομεία θα είναι καθαρές ζώνες νοσοκομείων», διευκρίνισε ο κ. Ιωάννου.

«Οτιδήποτε αποφασιστεί σε σχέση με τις χαλαρώσεις περιοριστικών μέτρων θα είναι και με τη σύμφωνη γνώμη των επιστημόνων, ωστόσο δεν είναι απαραίτητος ο στόχος των μηδενικών κρουσμάτων», δήλωσε ακόμη ο υπουργός Υγείας.

Σημασία έχει, όπως είπε, ο δείκτης της μεταδοτικότητας του ιού να πέσει κάτω από το ένα, κάτι που φαίνεται ότι το καταφέρνουμε μέχρι στιγμής.

Μιλώντας στο Κανάλι 6, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου αναφέρθηκε και στους 22 χιλιάδες εργαστηριακούς ελέγχους που συνεχίζονται σε εργαζόμενους στην εφοδιαστική αλυσίδα, από τους οποίους θα εξαρτηθεί, όπως είπε, πότε και πώς θα γίνει η όποια χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Σε σχέση με τις τιμές των μασκών, ο υπουργός Υγείας, ανέφερε ότι έχει οριστεί πλαφόν και όποιος εντοπίσει αισχροκέρδεια, οφείλει να την καταγγείλει.