Αρχίζουν σήμερα στους δήμους Πάφου και Αραδίππου, που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα εξάπλωσης του ιού στην κοινότητα, οι στοχευμένες δειγματοληψίες του υπουργείου Υγείας προκειμένου να εξακριβωθεί η αιτία της κατάστασης και να μπορέσουν οι αρμόδιοι να χειριστούν αποτελεσματικότερα το πρόβλημα.

Στην Πάφο θα γίνουν χίλιοι ανιχνευτικοί έλεγχοι προς εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού, οι οποίοι θα είναι διπλοί, αφού θα αφορούν έλεγχο για ενεργά κρούσματα και έλεγχο αντισωμάτων για να εντοπιστούν άτομα που νόσησαν και είναι τώρα αρνητικά έχοντας αποκτήσει αντισώματα.

Νέο κροούσμα σε επαγγελματία υγείας στην Πάφο

Επαγγελματία υγείας του Προσωρινού Σταθμού Αιμοδοσίας του Κέντρου Αίματος του ΓΝ Πάφου αφορά ακόμα ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα που σχετίζεται με κρατικό νοσηλευτήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο επαγγελματίας υγείας αποτελεί το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα μετά τη διάγνωση αιμολήπτριας του ίδιου Σταθμού Αιμοδοσίας. Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Προσωρινός Σταθμός Αιμοδοσίας του Κέντρου Αίματος του νοσοκομείου Πάφου, που στεγάζεται στην αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, έχει αναστείλει τη λειτουργία του και σήμερα, για δεύτερη ημέρα.

Αρνητικές οι εξετάσεις υπαλλήλων του ΥΠΕΞ

Αρνητικές ήταν οι εξετάσεις για κορωνοϊό που έγιναν σε υπάλληλους του ΥΠΕΞ, που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, το οποίο αφορούσε διπλωμάτη του υπουργείου. Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη, το Υπουργείο λειτουργεί, πλέον κανονικά, μετά και την απολύμανση, που έγινε χθες και αφού εφαρμόστηκαν όλα τα πρωτόκολλα.