Από διαρροή υγραερίου προήλθε η έκρηξη σε οικία στη Μακεδονίτισσα το βράδυ της Τρίτης, δήλωσε σήμερα το πρωί στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.

Όπως ανέφερε, από τις εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες επιβεβαιώθηκε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή υγραερίου, προσθέτοντας ότι δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη από ποιο σημείο και υπό ποιες προϋποθέσεις έγινε η διαρροή, λόγω και της ολοκληρωτικής καταστροφής του χώρου.

Συμπλήρωσε ότι οι εξετάσεις συνεχίζονται προκειμένου να διερευνηθεί το περιστατικό στην ολότητά του, καθώς και αν προκύπτουν ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα, προσθέτοντας ότι στις εξετάσεις, οι οποίες διήρκεσαν μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, συμμετείχαν η Πυροσβεστική και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ κλήθηκε και ιδιωτική εταιρεία για έλεγχο της στεγανότητας των χάλκινων σωλήνων παροχής υγραερίου στα συγκεκριμένα διαμερίσματα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εξετάσεις, αλλά και τη μαρτυρία της 18χρονης τραυματία, στο διαμέρισμά της δεν υπήρχαν συσκευές που λειτουργούσαν με υγραέριο, σημείωσε ο κ. Ανδρέου, επαναλαμβάνοντας ότι η καταστροφή του χώρου δεν έχει επιτρέψει μέχρι στιγμής την εξαγωγή πιο ασφαλών συμπερασμάτων.