Οι τελικές ασφαλτοστρώσεις επι της Λεωφόρου Μισιαούλη και Καβάζογλου και της οδού Γιλντίζ που περιλαμβάνει το γεφύρι με τα 4 φανάρια στο κέντρο της Λεμεσού εκτελούνται χθες και σήμερα όπως ανέφερε στο Κανάλι 6 o Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης προσθέτοντας πως τη δευτερα το πρωί ολόκληρο το έργο θα παραδοθεί στην κυκλοφορία.

Η καθυστέρηση στην παράδοση του έργου που αρχικά υπολογιζόταν να ολοκληρωθεί τον περασμένο Απρίλλιο αποδίδεται στο απρόβλεπτο προβλήμα με οξειδώσεις που εντοπίσθηκε στο γεφύρι με τα 4 φανάρια στην πορεία των έργων, για το οποίο βρέθηκαν οι λύσεις και έχει στηριχθεί.

Η ανακασκευή της Γιλντίζ και του γεφυριού περιλαμβάνεται στο 2ο συμβόλαιο που υπογράφηκε για την ανακατασκευή της Μισιαούλη και Καβάζογλου, με κόστος 3,5 εκατομμύρια ευρώ, όταν αποχώρησε ο πρώτος εργολάβος λόγω των καθυστερήσεων και περιλαμβάνει υπογειοποίηση υπηρεσιών, καθώς και σύνδεση του πεζόδρομου και ποδηλατοδρόμου με το Γραμμικό πάρκο στην κοίτη του Γαρύλλη.

Με το άνοιγμα του του δρόμου θα σταματήσουν να λειτουργούν τα φώτα τροχαίας που τοποθετήθηκαν προσωρινά στη διασταύρωση των οδών Feyzi Pasa, Tzelal Bagiar και Kioproulouzate (βόρεια της εκκλησίας του Αγίου Αντωνίου), από την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου που ξεκίνησε το έργο και έκλεισε η Γιλντίζ, με στόχο τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Ταυτόχρονα θα τεθεί και πάλι στη διάθεση των πεζών η διάβαση πεζών που υπαρχει στην συγκεκριμένη διαστάυρωση.

Ως γνωστό έργο της Μισιαούλη και Καβάζογλου περιλαμβάνεται στα βασικά έργα της στρατηγικής του Δήμου για Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη και θα τυγχάνει συγχρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020.