Απεβίωσε νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο Ρουστέμ Τατάρ, πατέρας του Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η κηδεία του θα γίνει σήμερα, στην παρουσία στενού οικογενειακού κύκλου λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας.

Υπήρξε μέλος της τουρκοκυπριακής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις για την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Ρουστέμ Τατάρ διετέλεσε πρώτος Γενικός Ελεγκτής της Κυπριακής Δημοκρατίας και εκπροσώπησε τη Δημοκρατία σε συνεδριάσεις στο εξωτερικό την περίοδο 1960-63. Μετά την εισβολή, εκπροσώπησε την τ/κ πλευρά στη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων μεταξύ 1984-2005.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Ερσίν Τατάρ, στον οποίον εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για την απώλεια του πατέρα του.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν συνάντηση στη Γενεύη στο περιθώριο της άτυπης διάσκεψης για την Κύπρο, πέραν των επίσημων συναντήσεων που έχουν προγραμματιστεί από τα Ηνωμένα Έθνη.