Την τελευταία του πνοή μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο άφησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο Β σε ηλικία 81 ετών. Σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ εκοιμήθη σήμερα το πρωί, στις 06.45. Ο Αρχιεπίσκοπος ταλαιπωρήθηκε τα τελευταία χρόνια με σοβαρά θέματα υγείας. Συγκεκριμένα για πρώτη φορά διαγνώσθηκε με καρκίνο το 2017.

Παρά τα προβλήματα υγείας, ο Αρχιεπίσκοπος διατήρησε μέχρι το τέλος διαυγές πνεύμα και παρέμεινε στα καθήκοντα του. Ο καρκίνος του Αρχιεπισκόπου παρά τις επιτυχημένες ιατρικές επεμβάσεις ήταν επιθετικός και έκανε μεταστάσεις σε διάφορα ζωτικά όργανα, με τελευταίο το πάγκρεας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος γεννήθηκε το 1941 στην Τάλα της Πάφου. Αφού τελείωσε το δημοτικό στο χωριό του, έγινε δόκιμος μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου και στη συνέχεια φοίτησε στο Γυμνάσιο Πάφου. Αποφοίτησε από το γυμνάσιο το 1963 και στις 3 Νοεμβρίου του ίδιου έτους χειροτονήθηκε διάκονος. Το 1968 ξεκίνησε τις σπουδές του στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 1972. Στις 19 Οκτωβρίου του ίδιου έτους εξελέγη ομόφωνα ηγούμενος της Μονής Αγίου Νεοφύτου, χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και εγκαθιδρύθηκε ως ηγούμενος στις 12 Νοεμβρίου από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ΄. Στις 25 Φεβρουαρίου 1978 εξελέγη δια βοής Μητροπολίτης Πάφου.

Στον Αρχιεπισκοπικό θώκο, ενθρονίστηκε στις 12 Νοεμβρίου του 2006