Στον δρόμο για το δικαίωμα στην ζωή, έχασε την ζωή του ένα κοριτσάκι το οποίο βρισκόταν ανάμεσα στους διασωθέντες που εντοπίστηκαν χθες από τις Κυπριακές αρχές, πάνω σε ένα σαπιοκάραβο.

Το παιδί σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι αρμόδιοι του ΟΚΥπΥ έχασε την ζωή του μετά από ανακοπή καρδιάς, και παρά το γεγονός ότι οι επί καθήκοντι ιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να το κρατήσουν στη ζωή. Το κορίτσι εκτιμάται ότι ήταν πέντε χρονών. Λέμε εκτιμάται επειδή ήρθε στην Κύπρο χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα.

Οι αρμόδιες αρχές ανέλαβαν να δύσκολο έργο της ενημέρωσης των γονέων, η μητέρα του κοριτσιού φαίνεται ότι βρίσκεται στο Πουρνάρα.

Τα παιδιά έφτασαν στην Κύπρο, αφού διασώθηκαν μαζί με άλλους μετανάστες, μια βδομάδα μετά από την έναρξη ενός ταξιδιού πάνω σε μια ξύλινη βάρκα. Η βάρκα εντοπίστηκε ημιβυθισμένη σε θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Κάβο Γκρέκο και σε αυτήν εντοπίστηκαν στοιβαγμένοι 55 περίπου μετανάστες, ενήλικες και παιδιά.

Το μοιραίο ταξίδι ξεκίνησε στις 18 Ιανουαρίου από τον Λίβανο με προορισμό την Κύπρο, με τις εξετάσεις της αστυνομίας να καταδεικνύουν πως η βάρκα ξεκίνησε χωρίς να διαθέτει πυξίδα, GPS και άλλα μέσα πλοήγησης και χωρίς αρκετά καύσιμα.

Στα μέσα της διαδρομής, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μεταναστών, χάλασε η μηχανή και η βάρκα έμεινε ακυβέρνητη.
Άλλα δύο κοριτσάκια νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Παίδων του Μακαρίου Νοσοκομείου, ενώ ένα εκ των δύο είναι αδελφή με το κοριτσάκι που απεβίωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα κόπρανα των παιδιών βρέθηκαν πέτρες και χώματα, ενώ σύμφωνα με όσα λέχθηκαν στους μεταφραστές τα παιδιά έπιναν τα ούρα τους αυτές τις έξι μέρες για να ενυδατωθούν και να κρατηθούν στην ζωή.

Άλλα δύο παιδάκια νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, η κατάσταση της υγείας τους είναι καλύτερη. Δύο ενήλικες νοσηλεύονται με κατάγματα και συμπτώματα υποθερμίας στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρνακας.
Κλιμάκιο του ΟΚΥπΥ βρέθηκε σήμερα στο πρωί στο Μακάριο νοσοκομείο, ενώ χθες επισκέφθηκε το Μακάριο και ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός.

Σημειώνεται ότι συνελήφθη από το ΤΑΕ Αμμοχώστου 47χρονος Σύρος, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με αδίκημα ανθρωποκτονίας αφού φέρεται ως ο διακινητής των μεταναστών που βρέθηκαν χθες σε κακή κατάσταση.