Νέα απεργιακά μέτρα στον δημόσιο τομέα.

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία κατήλθαν σήμερα οι εργαζόμενοι των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας. Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι οι λόγοι της απεργιακής κινητοποίησης αφορούν στη μη τήρηση της συμφωνίας που επιτεύχθηκε το 2021 η οποία προέβλεπε τη δημιουργία ανελικτικών θέσεων σε όλες τις βαθμίδες της τεχνικής δομής για όλους τους λειτουργούς που είναι υποψήφιοι για προαγωγή βάσει του σχεδίου υπηρεσίας.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν και για την ανάγκη διατήρησης της οργανωτικής δομής στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις.

Ο κλάδος καλεί την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να διασφαλίσουν την πλήρη εφαρμογή και υλοποίηση της συμφωνίας, καθώς και να υιοθετήσουν μέτρα αναγνώρισης του επιπέδου των καθηκόντων των υφιστάμενων λειτουργών της τεχνικής δομής.

Αχρείαστη και άνευ αντικειμένου, χαρακτηρίζει το Υπουργείο Εργασίας, τη σημερινή απεργία μελών της Πασυδύ, του Κλάδου Υπαλλήλων Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σημειώνει ότι το αίτημα της δημιουργίας μεγάλου αριθμού νέων ανελικτικών θέσεων για την προαγωγή του συνόλου των εργαζομένων, εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να ικανοποιηθεί αφού βρίσκεται εκτός του πλαισίου λειτουργίας της Δημόσιας Υπηρεσίας. Σε ανακοίνωση, το Υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι το αίτημα προσεγγίζεται με κατανόηση και η ανταπόκριση σε αυτό γίνεται στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων.

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται αύριο και οι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι του δημοσίου, καταγγέλλοντας αδιαφορία από την κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τα αιτήματα τους.

Σε δηλώσεις της η κ. Λίνα Ανδρέου εκπρόσωπος της ανεξάρτητης ομάδας πρωτοβουλίας χαμηλόμισθων δημόσιων υπαλλήλων, ανέφερε η απεργία γίνεται από τους εργαζόμενους του δημοσίου που εργοδοτούνται στις κλίμακες 2 – 5 και 7, οι οποίοι ανέρχονται σε περίπου πέντε χιλιάδες.

Οι υπάλληλοι αυτοί, όπως εξήγησε είναι καθηλωμένοι εδώ και αρκετά χρόνια στην ίδια μισθοδοσία, ενώ δεν έχουν καμία προοπτική ανέλιξης.

Την ίδια ώρα έχουν δεχτεί αποκοπές στους μισθούς τους και παγοποιήσεις θέσεων. Οι απεργοί θα συγκεντρωθούν στο

Προεδρικό Μέγαρο και θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών.
Την απεργία στηρίζουν οι συντεχνίες ΙΣΟΤΗΤΑ και την ΑΣΔΥΚ, ενώ σε διαβουλεύσεις με το Προεδρικό για το θέμα συνεχίζει να βρίσκεται η ΠΑΣΥΔΙ.