Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών κατέρχεται σήμερα σε 12ωρη απεργία, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ αξιώνοντας  τον Υπουργό Υγείας όπως αποσύρει όλες τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την εκδίκαση παραπτωμάτων κατά νοσηλευτών, θεωρώντας την ενέργειά του να διατάξει έρευνα εναντίον τους, εκτός θεσμικού και νομικού πλαισίου.

Οι νοσηλευτές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 9.30 το πρωί, την ώρα που θα εμφανιστούν ενώπιον λειτουργού του Υπουργείου Υγείας, ο οποίος ορίστηκε για την εκδίκαση των παραπτωμάτων που τους προσάπτονται, οι πέντε νοσηλεύτριες του Νοσοκομείου Αθαλάσσας, εναντίον των οποίων διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα από τον Υπουργό Υγείας, ύστερα από συμμόρφωση τους με απόφαση της ΠΑΣΥΝΟ να απέχουν από την εκτέλεση συγκεκριμένων καθηκόντων, για λόγους υγείας και ασφάλειας στον χώρο που εργάζονταν.

Η ΠΑΣΥΝΟ έχει προειδοποιήσει πως αν δεν τερματισθεί η διαδικασία σε βάρος των νοσηλευτριών, θα λάβει δυναμικότερα μέτρα χωρίς αποκλείει και την επ’ αόριστον απεργία.

Εξαιτίας της 12ωρης στάσης εργασίας που θα πραγματοποιήσουν τα μέλη της ΠΑΣΥΝΟ σήμερα, η οποία επηρεάζει τη λειτουργία των Κέντρων Εμβολιασμού, που θα χρειαστεί να εργαστούν με προσωπικό ασφαλείας, το Υπουργείο Υγείας προέβηκε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε αριθμός ραντεβού για εμβολιασμό να επαναπρογραμματιστούν σε άλλες μέρες.

Τα Εμβολιαστικά Κέντρα που επηρεάζονται είναι:

Λάρνακα: Εμβολιαστικό Κέντρο Λιμάνι Β.

Λεμεσός: Εμβολιαστικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού Β και Εμβολιαστικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού Ε.

Αμμόχωστος: Εμβολιαστικό Κέντρο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου Γ.

Οι πολίτες που είχαν προγραμματισμένο ραντεβού σήμερα Ιουνίου, στα συγκεκριμένα Κέντρα Εμβολιασμού, ενημερώθηκαν μέσω γραπτού μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο για τη νέα ημερομηνία του ραντεβού τους.