Δεν προέρχεται από σφαίρα το τραύμα του 17χρονου που χθες βράδυ, καταδιώχθηκε από περιπολικά της Αστυνομίας και εναντίον του οχήματος του ρίφθηκαν πυροβολισμοί, έδειξαν οι εξετάσεις των ιατροδικαστών Αγγελικής Παπέττας και Ορθόδοξου Ορθοδόξου, σύμφωνα με την ΑΔΕ Λεμεσού, ο εκπρόσωπος Τύπου της οποίας, Λευτέρης Κυριάκου, είχε δηλώσει ότι αυτό διαφάνηκε και από τις προκαταρκτικές εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι δυο περιπολικά είχαν μεταβεί το βράδυ της Τρίτης σε περιοχή του Ύψωνα, μετά από καταγγελία για οχλαγωγία από νεαρούς, οι οποίοι έριχναν πέτρες, κρατούσαν ξύλα και έκαιγαν σκυβαλοδοχεία.

Γύρω στις 23.45 ρίφθηκε εναντίον του  ενός περιπολικού μολότοφ, με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες η οροφή, ενώ την ιδία ώρα, τα μέλη της Αστυνομίας αντιλήφθηκαν όχημα να βρίσκεται πίσω από τα περιπολικά και να αναπτύσσει ταχύτητα, με κατεύθυνση τον Ύψωνα.

Ακολούθησε καταδίωξη του οχήματος και προσπάθεια ανακοπής του, ωστόσο, ο οδηγός συνέχισε να οδηγά επικίνδυνα και με μεγάλη ταχύτητα παρά το γεγονός ότι ρίφθηκαν τρεις προειδοποιητικοί πυροβολισμοί.

Οι αστυνομικοί έριξαν, σύμφωνα με τον κ. Κυριάκου, ακόμη δυο πυροβολισμούς προς τα ελαστικά του οχήματος, αλλά αυτό συνέχισε την πορεία του και ο οδηγός κατάφερε να διαφύγει.

Όπως διαπιστώθηκε, ιδιοκτήτης του οχήματος ήταν μητέρα 17χρονου, η οποία εντοπίστηκε στο ΓΝ Λεμεσού, όπου μετέφερε τον γιο της με τραύμα στο πρόσωπο. Ο νεαρός εξετάστηκε από τους γιατρούς και διαπιστώθηκε ότι έφερε εκδορά δυο εκατοστών στο μάγουλο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει από πού προήλθε το τραύμα του 17χρονου, ωστόσο το ενδεχόμενο να πρόκειται από σφαίρα των αστυνομικών που τον καταδίωκαν έχει πλέον αποκλειστεί με την ιατροδικαστική εξέταση.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται.

Πηγή: ΚΥΠΕ