Σε δίωρη αποχή από τα μαθήματά τους κατήλθαν σήμερα οι μαθητές, μετά από κάλεσμα της ΠΣΕΜ.

Η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών κάλεσε τους μαθητές σε αποχή κατά την 3η και 4η περίοδο, κάνοντας λόγο σε ανακοίνωσή της, για μη ανταπόκριση του Υπουργείου Παιδείας σε επιστολή της η οποία σχετίζεται με  τα προβήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές στα σχολεία.

Η ΠΣΕΜ, στην επιστολή της στον Υπουργό Παιδείας, ζητά άμεση μείωση της ύλης και αναπροσαρμογή στην ύλη των Παγκύπριων Εξετάσεων, λαμβάνοντας υπόψη την ύλη που χάθηκε από πέρσι. 

Οι μαθητές ζητούν επίσης αναστολή άμεσα των εξετάσεων ανά τετράμηνο για φέτος, σημειώνοντας ότι τα χρονικά περιθώρια που έχουν είναι λίγα και το κυνήγι της ύλης που πρέπει να γίνει από μαθητές και καθηγητές, δεν βοηθά στην κατανόηση του μαθήματος.

Δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας δεν λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες των μαθητών, αναφέρει η ΠΣΕΜ. Όχι μόνο δεν πήραν μέτρα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση στα σχολεία, όχι μόνο δεν είχαν πλάνο και προγραμματισμό, αλλά δεν απαντούν στην επιστολή, με συγκεκριμένα αιτήματα, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο Yπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, ξεκαθάρισε σε χθεσινές του δηλώσεις ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι σε σχέση με την διαδικασία των εξετάσεων ανά τετράμηνο.

Συμπαράσταση εκφράζουν προς τους μαθητές οι Οργανωμένοι Γονείς της Πάφου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ενώ έκκληση προς τον Υπουργό Παιδείας όπως τα σχολεία όπου παρουσιάζεται επιδημιολογική επιβάρυνση, συμπεριληφθούν στους χώρους όπου πραγματοποιούνται μαζικά rapid test, απευθύνει σε επιστολή της η οργάνωση των καθηγητών ΟΕΛΜΕΚ.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Δημήτρης Παλάτος, ανέφερε ότι οι μαθητές ζητούν να μπουν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο για τα ζητήματα της ύλης και των εξετάσεων, καθώς φέτος είναι μια πρωτόγνωρη και ιδιαίτερη χρονιά.