Θύμα απάτης καταγγέλλουν ότι έπεσαν δεκάδες πολίτες από εταιρεία με έδρα τη Λεμεσό, εκπρόσωπος της οποίας, υποσχόταν ότι θα κάνει όλες τις διαδικασίες και αιτήσεις για τα σχέδια που έχει εξαγγείλει το κράτος για Αναζωογόνηση των Ορεινών, Ακριτικών και Μειονεκτικών Περιοχών καθώς και για ενεργειακή αναβάθμιση των υποστατικών τους, έναντι χρηματικού ποσού.

Ωστόσο όπως καταγγέλλουν οι παραπονούμενοι οι αιτήσεις ουδέποτε υποβλήθηκαν ενώ είχαν πληρώσει στην εταιρεία εκατοντάδες ευρώ.

Μάλιστα όπως κατήγγειλε στο σταθμό μας παραπονούμενος, υπάλληλος αυτής της εταιρείας, με την οποία συναντήθηκαν εισέπραξε από τον ίδιο το χρηματικό ποσό των 3 χιλιάδων 400 ευρώ για να του ετοιμάσει 2 αιτήσεις.

Δηλαδή για την κάθε αίτηση, η εταιρεία ζητούσε 1700 ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η ύποπτη κατάφερε να αποσπάσει χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 60,000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η αστυνομία είναι ενήμερη για την ισχυριζόμενη απάτη εδώ και μέρες αφού μέχρι στιγμής της έγιναν ήδη 10 καταγγελίες.

Όπως προκύπτει από τις καταγγελίες κάποιοι πολίτες έδωσαν μέχρι και 8 χιλιάδες ευρώ στην εν λόγω εταιρεία για να προχωρήσει τις αιτήσεις τους.

Οι παραπονούμενοι πολίτες φαίνεται να είναι δεκάδες, αφού η αστυνομία είναι ενήμερη για τουλάχιστον 30 περιπτώσεις.

Η αστυνομία είχε εξασφαλίσει από χθες το μεσημέρι ένταλμα σύλληψης της ιδιοκτήτρια της εταιρείας, η οποία συνελήφθη λίγο πριν το μεσημέρι. 

Πρόκειται για 41χρονη η οποία αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου.