Απαντήσεις σε ερωτήματα που υποβάλλουν οι ακροατές στην εκπομπή «Μικρόφωνο στον πολίτη»

 

–«Τί θα γίνει με τους νοσοκόμους που πάνε κατ’ οίκον όταν θα πηγαίνουν και από τον ιδιωτικό τομέα στο πλαίσιο του ΓΕΣΥ;»

Απάντηση: Οι νοσηλευτές θα ενταχθούν και αυτοί κανονικά στο ΓΕΣΥ, είτε ανήκουν στα δημόσια νοσηλευτήρια είτε στα ιδιωτικά. Οπόταν με την έναρξη της εφαρμογής της δεύτερης φάσης του ΓΕΣΥ, οι νοσηλευτές από τον ιδιωτικό τομέα θα συνεχίσουν να προσφέρουν κατ’ οίκον υπηρεσίες, απλώς θα πληρώνονται από τον ΟΑΥ, το ΓΕΣΥ δηλαδή.

–«Mπορείτε παρακαλώ να μου πείτε αν ξέρετε σχετικά με την κάρτα νοσοκομείου αν ισχύει και αν πρέπει να ανανεωθεί;»

Απάντηση: Η κάρτα νοσηλείας είναι σε ισχύ και θα συνεχίσει να ισχύει και μετά την εφαρμογή της δεύτερης φάσης του ΓΕΣΥ. Απλώς θα καλύπτει πολύ συγκεκριμένες υπηρεσίες οι οποίες δεν θα καλύπτονται από το ΓΕΣΥ. Όσοι είναι δικαιούχοι, καλό είναι να ανανεώσουν την κάρτα τους πριν από την 1η Ιουνίου αφού θα την χρειάζονται. Ένα παράδειγμα που μας αναφέρθηκε από αρμόδιους λειτουργούς, είναι οι οδοντιατρικές υπηρεσίες, καθώς το ΓΕΣΥ καλύπτει μόνο έναν καθαρισμό δοντιών.

–«Πότε θα πληρωθεί επιστρεπτέος φόρος για το 2013;»

Απάντηση: Όπως μας ανέφεραν από το Τμήμα Φορολογίας, έχουν γίνει επιστροφές του φόρου για το 2013, οπόταν θα πρέπει να αποταθεί κάποιος προσωπικά στο Τμήμα με την ταυτότητά του για να ξεκαθαρίσει τυχόν θέματα επιστρεπτέου φόρου.

–«Mας είπαν ότι τα αποτελέσματα για τις εξετάσεις διορισίμων θα έβγαιναν τέλος Φεβρουαρίου. Είναι όντως έτσι;»

Απάντηση: Αυτό που μας ανέφεραν από την Υπηρεσία Κυβερνητικών Εξετάσεων είναι ότι περί τα τέλη Μαρτίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για όλες τις ειδικότητες που έδωσαν εξετάσεις για εγγραφή και κατάταξη στους πίνακες διορισίμων εκπαιδευτικών.

Χάρης Παναγιώτου, Δημήτρης Στρατής

 

Το Κανάλι 6 δεν φέρει καμία ευθύνη για την ορθότητα και ακρίβεια των απαντήσεων από τις διάφορες υπηρεσίες και αρχές