Απαντήσεις σε ερωτήματα που υποβάλλουν οι ακροατές στην εκπομπή «Μικρόφωνο στον πολίτη»

 

–«H κόρη μου είναι ανάπηρη και κάθε μήνα παίρνει επίδομα αναπηρίας. Εάν της γράψω ένα διαμέρισμα στο όνομα της θα κοπεί το επίδομα;»

Απάντηση: Εξαρτάται ποιο επίδομα αναπηρίας λαμβάνει. Εάν πρόκειται για το επίδομα αναπηρίας που δίδεται από το τμήμα κοινωνικής ενσωμάτωσης το οποίο αφορά κυρίως άτομα με τετραπληγία, παραπληγικά άτομα ή τυφλούς, δεν επηρεάζεται.

Εάν αναφέρεται ο ακροατής στο επίδομα αναπηρίας το οποίο δίδεται από το ΕΕΕ, τότε διαφοροποιούνται τα πράγματα. Εάν είναι μόνιμη κατοικία το διαμέρισμα, τότε δεν αποκόπτεται το επίδομα. Εάν δεν είναι η μόνιμη κατοικία και το διαμέρισμα είναι πέραν των 100 τετραγωνικών μέτρων, τότε αποκόπτεται το επίδομα αναπηρίας. Εάν είναι κάτω των 100 τετραγωνικών και ενοικιάζεται τότε λογίζεται ως εισόδημα και αν το ενοίκιο ξεπερνά τα 480 ευρώ, τότε αποκόπτεται το επίδομα αναπηρίας.

–«Υπάρχει διαδικασία για τους αυτοτελώς εργαζόμενους για να μην πληρώσουν εισφορές την περίοδο που δεν δούλευαν λόγω κορωνοϊού;»

Απάντηση: Για τις εισφορές στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τους αυτοτελώς εργαζόμενους κατά την περίοδο που ήταν όλα κλειστά λόγω κορωνοϊού, μας ανέφεραν από το υπουργείο Εργασίας ότι εάν δεν εργάζονταν υπάρχει ειδικό έντυπο που συμπληρώνουν στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για να μην πληρώσουν εισφορές.

–«Πότε πρέπει να πληρωθούν οι κοινωνικές ασφαλίσεις για το δεύτερο τρίμηνο για τους αυτοεργαζόμενους;»

Απάντηση: Προς το παρόν, μέχρι 10 Αυγούστου έχουν περιθώριο οι αυτοτελώς εργαζόμενοι για να πληρώσουν τις εισφορές τους στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μας ανέφεραν από το υπουργείο Εργασίας.

–«Τα αποχωρητήρια στην παραλία μπροστά από Park Beach στη Γερμασόγεια είναι κλειστά»

Μιλήσαμε με τον Δήμαρχο το γνωρίζει και εντός της εβδομάδας θα βρεθεί λύση και θα επιδιορθωθεί το πρόβλημα

–«Η Λεωφόρος Οδυσσέα Γεωργίου στο Τραχώνι έχει 5 λαγκούβες εδώ και 3 μήνες»

Απάντηση: Για το θέμα μιλήσαμε με τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Τραχωνίου Κυριάκο Χριστοδούλου ο οποίος μας ανέφερε ότι ο δρόμος δεν είναι γραμμένος και ανέλαβε η Επαρχιακή Διοίκηση την επιδιόρθωσή του. Έγιναν ήδη συμπληρωματικές εργασίες για τους οχετούς στον δρόμο, και είναι μέσα στο πρόγραμμα το επόμενο δίμηνο να γίνει επίστρωση.

–«Γιατί επιτρέπουν να βάζουν αυτοκίνητα στην άμμο στη παραλία της Παρεκκλησιάς;»

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Παρεκκλησιάς Σωκράτη Παύλου, απαγορεύεται η στάθμευση στην άμμο. Όπως μας είπε, το Κοινοτικό Συμβούλιο κάτω από τον υφιστάμενο χώρο στάθμευσης δημιούργησε ακόμα ένα σημείο για στάθμευσης για να ικανοποιήσει τον κόσμο.

Νίτσα Παύλου, Δημήτρης Στρατής

Το Κανάλι 6 δεν φέρει καμία ευθύνη για την ορθότητα και την ακρίβεια των απαντήσεων από τις διάφορες υπηρεσίες και αρχές