Απαντήσεις σε ερωτήματα που υποβάλλουν οι ακροατές στην εκπομπή «Μικρόφωνο στον πολίτη»

–«Πού βρίσκεται το θέμα με το κατασκοπευτικό βαν;»

Απάντηση: Σε επικοινωνία που είχαμε με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Χρίστο Ανδρέου μάς ανέφερε ότι η υπόθεση βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της διερεύνησης. Το νεότερο που προκύπτει είναι ότι η Interpol ενημέρωσε επίσημα την κυπριακή Αστυνομία ότι τίθενται σε ισχύ διεθνή εντάλματα σύλληψης για τρία πρόσωπα που φέρονται να σχετίζονται με την υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τους Ισραηλινούς Ταλ Ντίλιαν, διευθυντή της ιδιοκτήτριας εταιρείας, Σαχάκ Άβνι, πρόεδρο της Εβραϊκής Κοινότητας της Κύπρου και έναν τρίτο Ισραηλινό που σχετίζεται με την εταιρεία. Για τους τρεις είχαν εκδοθεί και κυπριακά εντάλματα σύλληψης. Οι Ισραηλινοί είναι στο εξωτερικό και προς το παρόν παραμένουν άφαντοι. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι δεν προκύπτουν ποινικά αδικήματα.

Να υπενθυμίσουμε ότι για την υπόθεση είχαν συλληφθεί και τρεις Ελληνοκύπριοι οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου, ωστόσο, λόγω του ότι οι τρεις Ισραηλινοί βρίσκονταν στο εξωτερικό, δεν κατέστη δυνατόν να εκτελεσθούν τα εντάλματα. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, συνεχίζεται και η δικανική εξέταση διάφορων δεδομένων και τεκμηρίων που έχουν παραληφθεί, όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές, servers και κεραίες.

–«Ο κόσμος προσπαθεί να κλείσει ραντεβού για τις φυλακές και δεν τους απαντούν στο τηλέφωνο 22 406 258»

Απάντηση: Διαβιβάσαμε το παράπονο στη διευθύντρια των φυλακών δια της εκπροσώπου Τύπου των φυλακών, η οποία μας ανέφερε ότι ενδεχομένως αυτό να οφείλεται στο ότι όλοι οι συγγενείς και φίλοι των περίπου 800 κρατουμένων στις φυλακές προσπαθούν να διευθετήσουν ραντεβού στις αρχές του μήνα. Μας ανέφερε ακόμα ότι υπάρχουν τρία διαθέσιμα τηλέφωνα: 22 406 256 – 257 -258. Μπορούν επίσης οι ενδιαφερόμενοι να αφήσουν και μήνυμα στο 46000 ή και να κλείσουν ραντεβού από κοντά. Εάν οι ακροατές συνεχίζουν να μην μπορούν να κανονίσουν ραντεβού, μπορούμε κι εμείς να τους φέρουμε σε επαφή με τη διεύθυνση των φυλακών.

–«Ο φίκος που είναι στον χώρο που ήταν το πρατήριο βενζίνης στη διασταύρωση Αγίας Φυλάξεως – Λεωφόρος Μακαρίου θέλει κλάδεμα γιατί εμποδίζει καλώδια της ΑΗΚ»

Απάντηση: Ο Δήμος Λεμεσού επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του χώρου και μετά από συνεννόηση αποφασίστηκε το Σάββατο το πρωί συνεργεία του δήμου να πάνε για να κλαδέψουν τον φίκο.

Νίτσα Παύλου, Δημήτρης Στρατής

 

Το Κανάλι 6 δεν φέρει καμία ευθύνη για την ορθότητα και ακρίβεια των απαντήσεων από τις διάφορες υπηρεσίες και αρχές