φωτογραφία αρχείου 

Μάστιγα έχουν καταντήσει τους τελευταίους μήνες στη Λεμεσό οι καταστροφές κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Στη διάρκεια της νύχτας η Αστυνομία κατέγραψε δύο επιθέσεις σε κεραίες, ενώ λίγο πριν το μεσημέρι εντοπίστηκε άλλη μια κατεστραμμένη κεραία. Στην πρώτη περίπτωση, φωτιά εκδηλώθηκε στη 01:20 τα ξημερώματα σε σταθμό τηλεπικοινωνιών στην Παλώδια και από εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα με τη χρήση εύφλεκτης ύλης, προκαλώντας ζημιές σε εξοπλισμό του σταθμού τηλεπικοινωνιών.

Λίγο αργότερα, στις 03:45 ξέσπασε φωτιά σε κεραία κοντά στο αθλητικό κέντρο Σπύρος Κυπριανού. Η φωτιά κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία διαπίστωσε πως και σε αυτή την περίπτωση, τέθηκε κακόβουλα. Μέχρι στιγμής δεν έχει εκτιμηθεί η αξία των ζημιών.

Λίγο πριν το μεσημέρι ανακοινώθηκε και τρίτη επίθεση σε κεραία τηλεπικοινωνιών στη Λεμεσό, αυτή την φορά στην περιοχή Τσιρείου.

Τους τελευταίους μήνες καταγράφηκαν στη Λεμεσό άλλα 4 περιστατικά φθοράς κεραιών κινητής τηλεφωνίας, γεγονός που προβληματίζει έντονα τις αστυνομικές αρχές. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Αστυνομία προέβαινε τον τελευταίο καιρό σε περιπολίες σε περιοχές με κεραίες σε μια προσπάθεια να αποτραπούν τέτοιες ενέργειες. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Χρίστο Ανδρέου, το θέμα θα συζητηθεί ξανά με τις εταιρίες τηλεπικοινωνίων για να εξεταστεί η λήψη περαιτέρω μέτρων, όπως εγκατάσταση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης ή ενίσχυση περιφράξεων.

Η Αστυνομία έχει προβεί ήδη σε 8 καταγγελίες προσώπων τα οποία μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προέτρεπαν άλλα πρόσωπα να προβούν σε κακόβουλες ενέργειες σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Νίτσα Παύλου