Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση για την έρευνα στο σημείο συντριβής του αεροσκάφους μεταφοράς φορτίου Antonov με οκταμελές πλήρωμα στην κοινότητα Αντιφιλίππων του δήμου Παγγαίου, δυτικά της Καβάλας.

Η περιοχή της συντριβής είναι αποκλεισμένη σε ακτίνα τουλάχιστον 500 μέτρων, με την Πυροσβεστική να αναφέρει ότι υπάρχει υψηλό πυροθερμικό φορτίο γύρω από το αεροσκάφος.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται η λευκή ουσία που βρέθηκε στο σημείο.

Ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης με πρωινή του ανακοίνωση απαγόρευσε την κυκλοφορία όλων των αγροτικών οχημάτων και των πεζών στις αγροτικές περιοχές των τοπικών κοινοτήτων Αντιφιλίππων και Παλαιοχωρίου προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα από τα συντρίμμια του αεροσκάφους που έχουν εκτοξευθεί σε ακτίνα πολλών μέτρων.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι κρίνεται απαραίτητο να υπάρξει αυτή η απαγόρευση, καθώς ακόμα δεν είναι γνωστός ούτε ο ακριβής αριθμός των μερών του αεροσκάφους που βρίσκονται διάσπαρτα στις αγροτικές εκτάσεις ούτε, όμως, και η επικινδυνότητα του φορτίου που μετέφερε.

Στο σημείο της συντριβής βρέθηκε το πρωί ο πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη.

Ο Βαντίμ Σαμπλούκ ενημέρωσε τις αρχές για την ταυτότητα του 8μελούς πληρώματος του αεροσκάφους και υπογράμμισε ότι τελικό προορισμό είχε το Μπαγκλαντές.

Το αεροσκάφος, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μετέφερε «επικίνδυνα» υλικά, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμη διευκρινισθεί το είδος του, αν και οι πρώτες ενδείξεις μιλούν για πυρομαχικά.

Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας Νεμπόισα Στεφάνοβιτς επιβεβαίωσε ότι το φορτίο αφορούσε πυρομαχικά 11,5 τόνων.  

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο «Μέγας Κωνσταντίνος» της πόλης Νις, στη νότια Σερβία. 

Σύμφωνα με τον Στεφάνοβιτς, το αεροσκάφος είχε προορισμό την Ντάχα, με ενδιάμεσους σταθμούς το Αμαν και το Ριάντ.

Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας δήλωσε επίσης ότι το φορτίο του αεροσκάφους αποτελούνταν από εκπαιδευτικά βλήματα όλμων που εξήγαγε σερβική ιδιωτική εταιρία και αγοραστής ήταν το υπουργείο Άμυνας του Μπανγκλαντές.