Η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα Ηνωμένα Έθνη θα πρέπει να απαντήσουν εάν υπάρχουν εν ζωή Ελληνοκύπριοι στην Τουρκία οι οποίοι είναι στις λίστες των αγνοουμένων του 1974, δήλωσε στην εκπομπή του Σταθμού μας «Ελεύθερα κι Ωραία» ο δημοσιογράφος Αντρέας Παράσχος.

Επικαλούμενος την έκθεση του Ερυθρού Σταυρού που αναφέρει ότι περισσότερα από 300 άτομα βρέθηκαν στα Άδανα το 1974, ο κ. Παράσχος ανέφερε ότι θα πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα για ποιο λόγο δεν συμβαδίζουν οι αριθμοί με τις επίσημες καταγραφές της Τουρκίας.

Ο Αντρέας Παράσχος ο οποίος ερεύνησε το θέμα σε βάθος, επισήμανε ακόμα ότι διαχρονικά πολιτικά πρόσωπα αλλά και αξιωματούχοι του ΟΗΕ έχτισαν καριέρες εργαλειοποιώντας το ανθρωπιστικό ζήτημα των αγνοουμένων, αποκρύβοντας από συγγενείς, πληροφορίες που σχετίζονται με πρόσωπα που δολοφονήθηκαν το 1974.

Είναι τραγικό, υπέδειξε, το γεγονός ότι 47 χρόνια μετά, όταν οι περισσότεροι μάρτυρες έχουν πεθάνει 1006 οικογένειες περιμένουν να μάθουν την τύχη των δικών τους ανθρώπων αφού συνεχίζουν να αγνοούνται 996 πρόσωπα.

Δείτε όλη την συνέντευξη εδώ