Ο Αντρέας Μιλτιάδης δηλώνει πολύ ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του στο “Sparta XCO Races”.

Ο διεθνής Κύπριος ποδηλάτης μιλώντας στον ραδιοσταθμό μας, αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική διάκριση που είχε την περασμένη εβδομάδα στον διεθνή αγώνα ορεινής ποδηλασίας που έγινε στην Σπάρτη. Ο Μιλτιάδης κατέλαβε την 2η θέση στην κατηγορία C2 και την τρίτη θέση στην κατηγορία C1.

Οι δηλώσεις του Αντρέα Μιλτιάδη:

“Ο πρώτος μου διεθνής αγώνας μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής λόγω της πανδημίας του Covid-19 ήταν ο τριήμερος “Sparta MTB Race”. Στους πρώτους δύο αγώνες κατηγορίας C2 που έγιναν στις Καρυές Σπάρτης, όπου συμμετείχαν αθλητές από επτά  διαφορετικά κράτη, κατάφερα έπειτα από μεγάλο ανταγωνισμό να πραγματοποιήσω ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από δυνατές μάχες για την κατάκτηση του βάθρου με τον ‘Έλληνα παγκόσμιο πρωταθλητή Marathon, Περικλή Ηλία και τον Γάλλο, Esteban Bagnon, κατέκτησα και τις δυο ημέρες την 2η θέση πίσω από τον Γάλλο αθλητή.

Ο τελευταίος και πιο σημαντικός αγώνας κατηγορίας C1 στο “Sparta XCO Races” ήταν εξίσου δύσκολος όπως και οι προηγούμενοι. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός μεταξύ εμένα, του Γάλλου νικητή Esteban Bagnon και του παγκόσμιου πρωταθλητή Περικλή Ηλία. Ένα σκασμένο λάστιχο με έριξε στην 7η θέση, αλλά κατάφερα έπειτα από αρκετό “κυνηγητό” να ανέβω στην 3η θέση του βάθρου.

Γενικά το περασμένο τριήμερο με αφήνει πολύ ικανοποιημένο από πλευράς αποτελεσμάτων και απόδοσης και μου δίνει μεγάλο κίνητρο για να δουλέψω πιο πολύ για τους επόμενους στόχους της χρονιάς.”

Κωνσταντίνος Νικολάου