Δεν υπάρχουν ραδιενεργά, χημικά ή βιολογικά στοιχεία, που να προκαλούν ανησυχία τα οποία να εντοπίστηκαν από την ειδική ομάδα του στρατού που έφτασε στην Καβάλα για να ερευνήσει το σημείο συντριβής του αεροσκάφους Antonov.

Στο σημείο της συντριβής συνεχίζεται και η επιχείρηση από ομάδες της ΕΜΑΚ, οι οποίες έχουν μπει για να περισυλλέξουν τις έξι σορούς που έχουν εντοπιστεί από το drone. Κάποιες από αυτές είναι διαμελισμένες, ενώ η μία αναφέρεται ότι είναι απανθρακωμένη. 

Σύμφωνα με το πόρισμα της αυτοψίας που έγινε από τον ειδικό λόγο του στρατού, όπως δήλωσε ο Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, δείχνει ότι δεν υπάρχουν ραδιενεργά στοιχεία, ούτε χημικά, ούτε βιολογικά, ώστε να υπάρχει υπάρχει ανησυχία από τους πολίτες.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Παγγαίου «η όλη επιχείρηση στο σημείο της συντριβής συνεχίζεται από τις ομάδες της ΕΜΑΚ που έχουν μπει προκειμένου να περισυλλέξουν τις έξι σορούς που έχουν εντοπιστεί από το drone», ο οποίος επίσης σημείωσε ότι ορισμένες από τις σορούς εντοπίστηκαν διαμελισμένες.

Αναφερόμενος στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για το μεταφορά των σορών ο  Αναστασιάδης σημείωσε ότι θα γίνει ακολουθώντας τη σύμβαση που έχει το προξενείο της Ουκρανίας και θα παραληφθούν ώστε να μεταφερθούν στη Κομοτηνή για ιατροδικαστική εξέταση και στο γραφείο τελετών που έχει σύμβαση με την Ουκρανική κυβέρνηση.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Παγγαίου η επιχείρηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες για την απομάκρυνση των πολλών πυρομαχικών που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή της συντριβής του αεροσκάφους και για αυτό τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον αποκλεισμό της περιοχής θα παραμείνουν σε ισχύ. Ερωτηθείς σχετικά με την λευκή ουσία η οποία και προκάλεσε την ανησυχία νωρίτερα, δεδομένου ότι κανείς δεν είχε εικόνα για το τι ήταν ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν τελικά τίποτα ανησυχητικό.

Σύμφωνα με τον βουλευτή Καβάλας, Γιάννη Πασχαλίδη, η μία από τις έξι σορούς εντοπίστηκε απανθρακωμένη, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των δύο ακόμα μελών του πληρώματος.

ΠΗΓΗ: In gr