Το διεθνές Κύπελλο Αφροδίτη διεξάγεται από το περασμένο Σάββατο στην Ακαδημία Ηροδότου και θα ολοκληρωθεί το ερχόμενο Σάββατο. Άξιο αναφοράς είναι το ότι στα προημιτελικά των Μονών, προκρίθηκαν τρεις κύπριοι αντισφαιριστές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης:
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, προετοίμασε τα αυστηρά πρωτόκολλα διεξαγωγής, και από την 1η Σεπτεμβρίου έδωσε την έγκριση για επανέναρξη των διεθνών διοργανώσεων Αντισφαίρισης. Η Κύπρος, με σύμμαχο την καλή υγειονομική εικόνα της χώρας ανταποκρίθηκε άμεσα, και από το περασμένο Σάββατο διεξάγεται στην Ακαδημία Ηροδότου στη Λάρνακα, το διεθνές Κύπελλο Αφροδίτη, ένας καθιερωμένος θεσμός δεκαετιών. Το πρωτάθλημα είναι κατηγορίας 4, και διοργανώνεται υπό την ευθύνη της Ακαδημίας Ηροδότου. Είναι ένα, από τα μόλις έξι πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο της ITF-U18 που διοργανώνονται αυτή την εβδομάδα, και προσέλκυσε νεαρούς αντισφαιριστές/τριες από 15 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.
Στην Ακαδημία Ηροδότου έγιναν όλες οι προεργασίες για να τηρηθούν οι οδηγίες οδηγίες της ITF, οι οποίες τηρούνται με σχολαστικότητα, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Οι αθλητές δικαιούνται να συνοδεύονται μόνο από ένα άτομο (χωρίς θεατές οι αγώνες), τα στοιχεία όλων των παρευρισκομένων καταγράφονται, ενώ κρατούνται και οι ώρες εισόδου και εξόδου. Στην είσοδο πραγματοποιείται θερμομέτρηση όλων των εισερχομένων, ενώ το πρόγραμμα καταρτίζεται με τρόπο ώστε οι αθλητές να προσέρχονται στις εγκαταστάσεις 15 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα και να αποχωρούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση του. Όσοι βρίσκονται εκτός αγωνιστικών χώρων φοράνε διαρκώς προστατευτικές μάσκες (αθλητές, διαιτητές, προσωπικό), οι κλειστοί χώροι των εγκαταστάσεων δεν είναι προσβάσιμοι στους αθλητές, ενώ και η καντίνα λειτουργεί μόνο με εξωτερική παράδοση των προϊόντων που διαθέτει.
Εντός αγωνιστικών χώρων, πραγματοποιείται απολύμανση αμέσως μετά το τέλος κάθε αγώνα, σε πάγκους αθλητών και στα σημεία όπου κρεμάνε τις πετσέτες τους, ενώ οι αντισφαιριστές όταν αλλάζουν φανέλες κατά τη διάρκεια του αγώνα, αυτές πρέπει να τοποθετούνται στους αθλητικούς σάκους και να μην αφήνονται στους πάγκους, όπως επίσης και όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα.
Επιτυχίες κυπρίων αντισφαιριστών
Η πανδημία έχει επισκιάσει πολλά τη φετινή χρονιά στον αθλητισμό και ειδικότερα στην Αντισφαίριση, ωστόσο εντός αγωνιστικών χώρων το ενδιάφερον παραμένει πάντα σε ψηλά επίπεδα. Στο Aphrodite Cup διεξάγονται αγώνες σε ταμπλό των «32» στα Μονά (στα αγόρια διεξήχθηκαν και προκριματικοί), και των «16» στα Διπλά.
Συμμετέχουν αντισφαιριστές από 15 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου οι οποίες είναι: Γερμανία, ΗΠΑ, Βρετανία, Ελλάδα, Γαλλία, Νότιος Αφρική, Αυστρία Ιταλία, Σλοβενία, Δανία, Ελβετία, Ρουμανία, Ρωσία, και Ουγγαρία.
Τρεις κύπριοι αντισφαιριστές έχουν προκριθεί στον προημιτελικό, με στόχο να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο μακριά, και γιατί όχι μέχρι τους τελικούς που θα διεξαχθούν το Σάββατο το πρωί.
Στα Αγόρια ο 15χρονος Στυλιανός Χριστοδούλου, Νο 10 στο ταμπλό (Νο803/ITFU18), θα αντιμετωπίσει τον Βρετανό Πάτρικ Μπρέιντι (Νο14), ενώ σε άλλο προημιτελικό ο 17χρονος Παύλος Παρσών, Νο12 στο ταμπλό (No814/ITFU18) θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο Πάμπλο Τροσού (Νο7).
Στα κορίτσια στους «8» προκρίθηκε η 15χρονη Κλειώ Μαρία Ιωάννου, Νο6 στο ταμπλό (Νο1008/ITFU18), εκεί όπου την περιμένει η Λούκα Ουτβάρντι από την Ουγγαρία (Νο2).
Μετά το τέλος του πρωταθλήματος το ερχόμενο Σάββατο, η Ακαδημία Ηροδότου θα διοργανώσει την ερχόμενη εβδομάδα, και το δικό της διεθνές πρωτάθλημα της ITF, στο οποίο ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή οι περισσότεροι αντισφαιριστές που συμμετέχουν και στο Κύπελλο Αφροδίτη.