Με ανακοίνωση της η Κυπριακή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης γνωστοποίησε ότι επιστρέφει αύριο η αγωνιστική δράση με το Παγκύπριο Πρωτάθλημα “Hellenic Bank Masters Tennis Academy Open – Grade 1” που θα γίνει στις εγκαταστάσεις της ομώνυμης ακαδημίας στο Στρόβολο.

Αναλυτικά:

Ύστερα από μικρή διακοπή λόγω του Δεκαπενταυγούστου, επαναρχίζει η αγωνιστική δραστηριότητα στην Αντισφαίριση, με την έναρξη την  Παρασκευή 21 Αυγούστου του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος “Hellenic Bank Masters Tennis Academy Open – Grade 1” στις εγκαταστάσεις της ομώνυμης Ακαδημίας στο Στρόβολο. 

Οι συμμετοχές έφτασαν τις 146 (197 entries) και θα γίνουν αγώνες σε 19 ηλικιακές κατηγορίες. Σημειώνεται ότι στις κατηγορίες Γυναικών και GSU18 οι αγώνες θα διεξαχθούν με το σύστημα Round Robin. Λόγω αυξημένης συμμετοχής, πέραν των τεσσάρων γηπέδων της Ακαδημίας, θα χρησιμοποιηθούν επίσης και δύο γήπεδα του Εθνικού Κέντρου Τένις. Οι αγώνες θα αρχίζουν στις 15:00 τις καθημερινές, ενώ τα Σαββατοκύριακα οι αγώνες θα διεξάγονται πρωί και απόγευμα. Υπεύθυνος Διευθυντής του πρωταθλήματος είναι ο Χρίστης Λοττίδης και Επιδιαιτητής ο Γιάννος Χατζηγεωργίου.

Οι διοργανωτές επισημαίνουν και υπενθυμίζουν, ότι με αφορμή τα νέα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με την εξάπλωση του Covid-19 και κατόπιν εντολών της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, κατά την διάρκεια του τουρνουά, ο κάθε αθλητής θα έχει δικαίωμα να συνοδεύεται στους χώρους των εγκαταστάσεων της Ακαδημίας, αυστηρά μόνο από ένα άτομο. 

Στην κατηγορία Ανδρών (15 συμμετοχές), ο Φώτος Φωτιάδης είναι το Νο1 στο ταμπλό, και δήλωσαν επίσης συμμετοχή μεταξύ άλλων οι Παύλος Παρσών (Νο2), Ανδρέας Α.Στυλιανού (Νο3), Ελευθέριος Νέος (Νο4), Στυλιανός Χριστοδούλου, Κωνσταντίνος Τζιακούρης, Λάμπρος Παντζιαρής, Χρίστος Αβραάμ, Ανδρέας Λοττίδης, και Πέτρος Πιέρος. 

Στην αντίστοιχη κατηγορία Γυναικών υπάρχουν πέντε συμμετοχές, των Κλειώ Μαρίας Ιωάννου(Νο1), Μαρίας Κωνσταντίνου(Νο2), Ελένης Μακρίδη, Κριστίνα Βάσινα και Δάφνης Κουτσόφτα.

Όπως συνηθίζεται στα Παγκύπρια πρωταθλήματα, έτσι και στο πρωτάθλημα της Hellenic Bank Masters Academy, ο μεγαλύτερος αριθμός συμμετοχών είναι στις κατηγορίες BS12(42), και BS14(27). 

Το πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή των τελικών το Σάββατο 29 Αυγούστου.