Ενοχλημένοι φέρονται ισραηλινοί αξιωματούχοι από την ανακοίνωση της κυπριακής κυβέρνησης και της εταιρείας Chevron για τις διερευνητικές ενέργειες στο κοίτασμα Αφροδίτη, σύμφωνα με ανώνυμες κυβερνητικές πηγές που επικαλείται σε χθεσινό της άρθρο το οικονομικό φύλλο The Marker της έγκυρης ισραηλινής εφημερίδας HaAretz.

Σύμφωνα με το άρθρο, η απόφαση της κυπριακής πλευράς δεν ελήφθη κατόπιν συνεννόησης με το ισραηλινό Υπουργείο Ενέργειας καθότι οι σχετικές διυπουργικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, σύμφωνα με το πλαίσιο που είχε συμφωνηθεί κατά την πρόσφατη συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας Νατάσας Πηλείδου και Καρίν Ελχαράρ στην Ιερουσαλήμ.

Ωστόσο, στο άρθρο αναφέρεται ότι το ισραηλινό Υπουργείο Ενέργειας αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενό του. Παρατίθεται επίσης σχετική απάντηση της εταιρείας Chevron, στην οποία μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «οποιαδήποτε δραστηριότητα της εταιρείας στην Κύπρο πραγματοποιείται σε συντονισμό με την κυπριακή κυβέρνηση και σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της εταιρείας προς αυτήν».