Τελευταία ενημέρωση 15:46

Την απόφασή του να σταματήσει να αγωνίζεται στην Εθνική ομάδα γνωστοποίησε πριν από λίγο ο Γιώργος Μερκής. Ο κεντρικός αμυντικός του ΑΠΟΕΛ έκανε γνωστή την απόφασή του με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του πρώην, πλέον, αρχηγού της Εθνικής Κύπρου:

«Στο ποδόσφαιρο, όταν είσαι επαγγελματίας, υπάρχουν δύο παράλληλοι δρόμοι. Ο ένας του επαγγελματία, με στόχους πρωταθλητισμού και ανταγωνιστικότητας. Δρόμος που υπηρέτησα και θα συνεχίσω να τον υπηρετώ στο 100%, με απόλυτη αφοσίωση προς την ομάδα που με εμπιστεύεται. Ο άλλος δρόμος, με τις ίδιες ατομικές απαιτήσεις αλλά με την ιδιαίτερη προσθήκη και της συναισθηματικής προσφοράς, είναι αυτός της Εθνικής ομάδας.

Θεωρώ ως ύψιστη τιμή και ως ευλογία το ότι επιλέχθηκα να υπηρετήσω τη φανέλα με το έμβλημα της Κύπρου. Από την πρώτη μου παρουσία στην Εθνική Παίδων μέχρι και την Ανδρών, η στιγμή της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου ήταν το απόλυτο αίσθημα ολοκλήρωσης των ποδοσφαιρικών μου ονείρων.

Είμαι πλέον στα 36 μου χρόνια και νιώθω ότι ήρθε η ώρα να παραδώσω αυτή την τιμημένη φανέλα, στις νέες γενιές που οφείλουν να την τιμήσουν, εκπροσωπώντας όλους τους Κύπριους με περηφάνια και με ιδρώτα.

Σήμερα ο ποδοσφαιρικός μου κύκλος με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κλείνει.

Είναι μια δύσκολη απόφαση γιατί έχω συνδεθεί πάρα πολλά χρόνια με αυτό το κομμάτι της ποδοσφαιρικής μου ζωής. Είναι όμως μια απόφαση που πρέπει να παρθεί γιατί αυτό μου επιβάλλει η κρίση μου τη δεδομένη στιγμή. Φεύγω υπερήφανος και πλήρης για να αφιερωθώ πλέον αποκλειστικά στην ομάδα μου, τον ΑΠΟΕΛ.

Επιθυμώ να ευχαριστήσω για αυτό το διάστημα, τους ανθρώπους που με επέλεξαν και μου έδωσαν την ευκαιρία να τιμήσω και να τιμηθώ από τα χρώματα της πατρίδας μου.
Τον Χριστάκη Χριστοφόρου, προπονητή μου στην Παίδων και στην Ανδρών. Τον Γιαννάκη Γιαγκουδάκη, προπονητή μου στην Εθνική Νέων».