Με τα συσσωρευμένα προβλήματα που επέφερε στον χώρο του θεάματος και των τεχνών η πανδημία του κοροωνοϊού και ο χειρισμός τους που έγινε από τους αρμοδίους, ασχολήθηκε η απογευματινή εκπομπή του σταθμού μας «Ελεύθερα κι Ωραία».

Φιλοξενούμενοι στον ραδιοθάλαμο ήταν η Διευθύντρια του Ριάλτο, Γεωργία Ντέτσερ, ο Πρόεδρος της πολιτιστικής επιτροπής του Δήμου Λεμεσού, Νεόφυτος Χαραλαμπίδης και ο διοργανωτής πολιτιστικών εκδηλώσεων, Μάριος Παπαδόπουλος, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην τεράστια κρίση στην οποία οδηγήθηκε ο τομέας του πολιτισμού την περίοδο της πανδημίας, με κλειστά ουσιαστικά τα θέατρα και την αδιαφορία της Πολιτείας για στήριξη των ανθρώπων του πολιτισμού και των τεχνών.                                                                           

Χαρακτηριστικά, αναφέρθηκε πως στον χρόνο της πανδημίας το Θέατρο Ριάλτο απώλεσε το 80% των εσόδων του κι αν διαθέτει ακόμη κάποιους πόρους, αυτοί επαρκούν για έναν ακόμη μήνα. Παράλληλα, υποδείχθηκε ότι οι επιπτώσεις -την περίοδο του κορωνοϊού- είναι αλυσιδωτές κι επηρεάζουν δεκάδες εταιρείες κι εργαζόμενους που απασχολούνται στον καλλιτεχνικό και πολιτιστικό τομέα.                                                                                                                                                                             

Οι φιλοξενούμενοι της εκπομπής χαρακτήρισαν τις σημερινές συνθήκες δυσοίωνες για ανάκαμψη του πολιτιστικού «γίγνεσθαι», αν η Πολιτεία εξακολουθήσει να μην αντιλαμβάνεται τον Πολιτισμό και τις Τέχνες ως τροφή του πνεύματος και της ψυχής.