Άνοιξε στο Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή, στα Πλατανίσκια, η έκθεση Χαμπής εικονογράφος, με χαρακτικές εικονογραφήσεις του μιας περιοδου 46 χρόνων, απο το 1973 ως το 2019.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, περιλαμβάνονται εικονογραφήσεις για κείμενα των Τεύκρου Ανθία, Πολύβιου Νικολάου, Λόλας Πάμπου Ευστρατίου, Πλάτωνα Γραικού, Χαράλαμπου Δημοσθένους, Νίκου Μότσιου, Νίκης Λαδάκη – Φιλίππου, Μιχάλη Πασιαρδή, Κωνσταντίνου Καβάφη, Nazim Hikmet, Evgenio Andrande, κυπριακών ακριτικών τραγουδιών, κυπριακών παραμυθιών της συλλογής του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών Κύπρου, των βιβλίων που εξέδωσε ο ίδιος ο Χαμπής (Ο Σπανός τζαι οι σαράντα δράτζιοι, το Βασιλόπουλλον της Βενεδιάς, η Ανεράδα του Βασίλη Μιχαηλίδη, καλικάντζαροι, οι τρίπλαροι τζαι ο δράκος της μηλιάς).

Στην έκθεση παρουσιάζονται, επίσης, μήτρες λινογραφιών και χρωμοφάν προετοιμασίας μεταξοτυπιών, απο τις εικονογραφήσεις του Χαμπη.

Την έκθεση επιμελήθηκε η Hélène Reeb, η οποία αναφέρει “δημιουργημένα για να εικονογραφήσουν κείμενα διάφορων συγγραφέων ή του ίδιου, ή εμπνευσμένα απο ποιήματα χωρίς σκοπό τη δημοσίευση, πολλά απο τα χαρακτικά του Χαμπή μπορούν να χαρακτηριστούν ως εικονογραφήσεις. Στην έκθεση αυτή παρουσιάζονται πρωτότυπες λινογραφίες και μεταξοτυπίες, οι οποίες εικονογραφούν σχεδόν αποκλειστικά κείμενα Κύπριων συγγραφέων, γραμμένα συχνά στην κυπριακή διάλεκτο, εμπνευσμένα από τις παραδόσεις και την ιστορία του νησιού”.

Πηγή: ΚΥΠΕ