Άνοιξε στις 7:30 το πρωί η Πύλη Εμβολιασμού για 15,000 ραντεβού για εμβολιασμό μόνο για τα άτομα ηλικίας 53 και 54 ετών. Η Πύλη θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και αύριο στις 8 το βράδυ.

Οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε όλα τα Κέντρα Εμβολιασμού παγκύπρια με τα διαθέσιμα εμβόλια της AstraZeneca και της Pfizer.

Σε ενημέρωση του το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι σήμερα, την 1η ώρα που λειτούργησε η Πύλη Εμβολιασμού προγραμματίστηκαν 6,425 ραντεβού, εκ των οποίων τα 5,060 αφορούν για εμβολιασμό με Pfizer και τα υπόλοιπα με ΑστραΖενεκα.

Χθες προγραμματίστηκαν 5.389 ραντεβού από τις ηλικίες 61-63, εκ των οποίων τα τρεις χιλιάδες τετρακόσια πενήντα πέντε αφορούσαν το εμβόλιο της ΑστραΖενεκα και τα υπόλοιπα της Pfizer.

Στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι να προχωρήσει με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, ούτως ώστε να λάβουν τουλάχιστον την 1η δόση του εμβολίου μέχρι τις αρχές Μάϊου τα άτομα ηλικίας 45 ετών και άνω, και εντός του 1ου εξαμήνου του έτους να έχει εμβολιαστεί (έστω με την 1η δόση) τουλάχιστον το 60% των πολιτών.