Βιβλίο συλλυπητηρίων ανοίγεται σήμερα στις 10 το πρωί στο Γραφείο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β΄ στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, το οποίο θα παραμείνει ανοικτό μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της χθεσινής έκτακτης συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου, η σορός του Αρχιεπισκόπου θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στην Αρχιεπισκοπή από την Πέμπτη ως το πρωί του Σαββάτου, πριν από την κηδεία, η οποία θα τελεστεί στις 12 το μεσημέρι.

Να σημειωθεί πως της εξοδίου ακολουθίας θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως και Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο για πρώτη φορά.

Η σορός του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου θα ταφεί στον τάφο που ετοίμασε ο μακαριστός κάτω από τον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα, όπως ήταν και η επιθυμία του ιδίου.

Χθες, το Υπουργικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρία του αποφάσισε την κήρυξη δημόσιου πένθους για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’ μέχρι και την ημέρα της κηδείας του, το Σάββατο.