Ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα βρίσκεται πάντοτε απέναντι στον αντιευρωπαϊκό λαϊκισμό των άκρων, λέει η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, σημειώνοντας ότι στην αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου, ο ΔΗΣΥ με τις ιδέες και τις θέσεις του, «θα βγει νικητής και πιο δυνατός».

Σε δήλωσή της, η οποία δημοσιεύτηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση για συμμετοχή του Μάριου Πελεκάνου στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ, η κ. Δημητρίου αναφέρει ότι ο ιδρυτής του κόμματος και οι δεκάδες χιλιάδες συναγωνιστές που έκαναν τον Δημοκρατικό Συναγερμό πρωταγωνιστική δύναμη στη χώρα, “μας έμαθαν να βλέπουμε την παράταξη ως πεδίο προσφοράς, όχι ως όχημα ικανοποίησης προσωπικών φιλοδοξιών”.

“Οφείλουμε να ακολουθούμε το παράδειγμά τους. Να αξιοποιούμε τον Δημοκρατικό Συναγερμό για να δίνουμε, όχι να παίρνουμε”, αναφέρει.

Σημειώνει εξάλλου ότι οι δεκάδες χιλιάδες συναγωνιστές που βρίσκονται στις πόλεις και τις κοινότητες, “στο εξής θα γίνουν ασπίδα απέναντι σε κάθε είδους υπονόμευση, σε κάθε είδους σχεδιασμό που επιχειρεί να καταστρέψει ό,τι έκτισαν με κόπο”.

“Όσοι υποτιμούν τη νοημοσύνη τους, προδίδουν την εμπιστοσύνη τους και εκμεταλλεύονται την ανοχή τους κάνουν μοιραίο λάθος. Και στην αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου, με τις ιδέες και τις θέσεις του, θα βγει νικητής και πιο δυνατός”, καταλήγει.

Εξάλλου, σε ανακοίνωση του ΔΗΣΥ για την προσθήκη του Μάριου Πελεκάνου στο ψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ, αναφέρεται ότι «όπως σε κάθε περίπτωση που μέλος μας θέτει υποψηφιότητα με άλλο κόμμα, έτσι και ο κ. Πελεκάνος αφαιρείται αυτόματα από το αρχείο μελών της Παράταξης». «Μέχρι προχτές ο Μάριος Πελεκάνος αντιπαρατίθετο με το ΕΛΑΜ στα Μέσα Ενημέρωσης. Λυπούμαστε που σήμερα αποφάσισε, για προσωπικούς του λόγους, να απογοητεύσει όσους τον εμπιστεύτηκαν» προστίθεται. «Με το ΕΛΑΜ, όπως και με το ΑΚΕΛ, μας χωρίζουν αγεφύρωτες πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές» προστίθεται ενώ αναφέρεται καταληκτικά ότι “οι φθηνοί τακτικισμοί του ΕΛΑΜ για πρόσκαιρη αλίευση ψήφων, ουσιαστικά ενισχύουν το ΑΚΕΛ”.

Πηγή: ΚΥΠΕ