Υπάρχει έντονος προβληματισμός από τους γονείς ως προς τους τελειόφοιτους μαθητές στον αθλητισμό και την πρακτική δοκιμασία. Μέχρι στιγμής ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες που θα επιστρέψουν στο σχολείο οι τελειόφοιτοι μαθητές και οι γονείς αναμένουν με μεγάλη αγωνία πότε θα οριστούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τόσο των γραπτών όσο και της πρακτικής δοκιμασίας.

Η ανησυχία αυτή έγκειται στο γεγονός ότι όπως και οι αθλητές έτσι και οι μαθητές λόγο της καραντίνας, είναι εκτός ρυθμού. Ως εκ τούτου αν δεν υπάρξει ο κατάλληλος χρόνος για προετοιμασία τότε εκτός του ότι θα εξεταστούν χωρίς να είναι έτοιμοι, εγκυμονεί και ο κίνδυνος να τραυματιστούν.

Επίσης όπως πληροφορούμαστε οι γονείς των τελειόφοιτων ζητάνε από τον Υπουργό Παιδείας να δώσει 15% μπόνους στην πριμοδότηση της πρακτικής δοκιμασίας. Από την στιγμή που στα άλλα εξεταζόμενα μαθήματα των Παγκύπριων εξετάσεων μειώθηκε η ύλη, θεωρούν πως είναι δίκαιο να δοθεί αυτό το μπόνους για την πρακτική δοκιμασία.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τους ειδικούς που μίλησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, ένας αθλητής χρειάζεται τουλάχιστον ένα μήνα για να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς.

Κωνσταντίνος Νικολάου