Δεκατρείς χιλιάδες πακέτα με βασικά είδη διατροφής και 130 τόνους σε τρόφιμα πρoσέφερε σε άπορες οικογένειες σε ολόκληρη την Κύπρο, τον καιρό της πανδημίας, η «κίτρινη γραμμή βοήθειας και αλληλεγγύης».

Τα στοιχεία αυτά έδωσε, εκ μέρους της «Κίτρινης Γραμμής», ο άνθρωπος που είχε την πρωτοβουλία σύστασής της, Πρόεδρος της ΑΕΛ, Ανδρέας Σοφοκλέους, που ήταν φιλοξενούμενος της απογευματινής εκπομπής του σταθμού μας, «Ελεύθερα κι Ωραία».

Όπως ανέφερε ο Αντρέας Σοφοκλέους, ο ίδιος μαζί με τον ηθοποιό Κώστα Βήχα, που διαχρονικά βοηθά κι υποστηρίζει έμπρακτα συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, με τη βοήθεια παραγόντων και μέσων της ΑΕΛ, αλλά περισσότερο με τις συνεισφορές εταιρειών και απλών ανθρώπων, «έστησαν τον καιρό της δοκιμασίας της πανδημίας ένα μεγάλο σούπερ- μάρκετ» στην Κύπρο.

Σημαντική ήταν η βοήθεια που δόθηκε σε ανθρώπους του πολιτισμού που με το lockdown έχασαν κάθε δυνατότητα είσπραξης εισοδήματος, ενώ προσφέρθηκαν την περίοδο των γιορτών δώρα στα παιδιά των μεταναστών που βρίσκονται κλεισμένα στα καταφύγια.

Αναφερόμενος στα κέρδη που…αποκομίζει ο ίδιος με την πρωτοβουλία ίδρυσης και λειτουργίας της «Κίτρινης Γραμμής», ο κ. Σοφοκλέους ανέφερε πως το μεγαλύτερο κέρδος και ικανοποίηση, είναι η αίσθηση που σε κάνει να νιώθεις άνθρωπος.